Nederlandse biologische eieren zijn daadwerkelijk biologisch

Compassion In World Farming Nederland Flickr
Foto: Compassion In World Farming Nederland, Flickr

In Duitsland was onlangs een schandaal met Duitse bio-eieren. Honderden boerenbedrijven in Duitsland worden ervan verdacht fraude te hebben gepleegd met eieren. Ze zouden veel te veel legkippen in hun stal hebben om hun eieren te mogen verkopen als biologisch.
Maar Nederlandse biologische eieren zijn daadwerkelijk biologisch. Met Pasen in aantocht heeft Skal Biocontrole extra controles uitgevoerd op Nederlandse biologische eieren. In de steekproef zijn eieren getest van alle eierpakstations, die onder andere biologische eieren leveren aan alle grote supermarktketens in ons land. Alle onderzochte eieren zijn daadwerkelijk biologisch.
Via een steekproef met monstername van biologische eieren achterhaalde Skal of de eieren voldoen aan de biologische eisen. In opdracht van Skal heeft het Rikilt, onderdeel van Wageningen UR, de eieren onderzocht. De eieren zijn afkomstig uit vijftig verschillende doosjes, gehaald bij verschillende supermarkten en eierpakstations in Nederland. Alle onderzochte eieren zijn daadwerkelijk biologisch.
Bron: Biojournaal
Lees ook:
6 items die je gelezen moet hebben
Tiener toont aan dat vliegjes gezonder leven met biologisch eten
Eten tegen elke kwaal

Over de schrijver