Strijders voor mode Battle van VDWVM bekend: REM40 vs GoLDFABRIK

Collage Modebattle Finalisten W413 H226 Crcenter95
Foto: Vdwvm

Sinds acht maart konden inspirerende, originele en ondernemende mode projecten zich inschrijven voor de mode-battle van Voor de Wereld van Morgen. En met het verstrijken van de weken steeg de spanning. En hier is dan eindelijk het verlossende bericht: de keuze is gemaakt! De strijd om de meeste stemmen voor de duurzame modeprojecten in de Battle gaat plaatsvinden tussen:
‘Rem40, oude kleding wordt weer nieuw met het nieuwe vintage’ en
GoLDFABRIK Online Shop voor Fairtrade Designer Jewelry
Moeilijke keuze
Het was geen gemakkelijke keuze. De diversiteit aan projecten was groot en de motivatie om mee te doen aan de Battle gegrond en goed onderbouwd. We zagen kledingruilinitiatieven, eerlijke kledingwebshops en andere creatieve manieren om de consument bewuster te maken van het verhaal achter kleding en het belang van eerlijke kleding en materialen daarvoor.
Origineel en waardetoevoeging
Samen met een aantal experts op het gebied van duurzaamheid en mode hebben we besloten dat bovenstaande projecten een plek verdienen in de Battle. Onze onderbouwing daarvoor is tweeledig.
1/ Het recyclen van kleding is een prachtige manier van duurzaam omgaan met kleding. Het thema ‘crisis’, ‘wegwerpmaatschappij’ en teruggaan naar een periode waarin deze thema’s ook centraal stonden vinden we goed gevonden en ook passend in deze tijd.
2/ We vinden het van groot belang dat de consument bewust wordt van de discussie rondom edelmetalen. Er is nog niet veel bekend. Het project ‘GOldFaBRIK’ draagt hieraan bij.
Wij wensen beide projecten veel succes tijdens de Battle-periode.
Lees ook
5 inspirerende modeprojecten met een goed verhaal

Over de schrijver