Steun een goed doel zonder dat het geld kost met 4MORGEN

Afbeelding: 4Morgen
Afbeelding: 4Morgen

4MORGEN gelooft dat goede doelen een verschil kunnen maken, maar dat helaas niet iedereen de middelen heeft om een bijdrage te leveren. Daarom zorgen ze er voor dat iedereen een goed doel kan steunen zonder dat dit hem of haar geld kost. Ze krijgen dit voor elkaar door samen te werken met allerlei webwinkels. Deze webwinkels doneren bij iedere aankoop een bedrag aan jouw favoriete goede doel. Zo kan je online winkelen terwijl je de wereld een stukje mooier maakt. We spraken Martijn Fransen over dit bijzondere initiatief.

4MORGEN

“4MORGEN wil dat iedereen een bijdrage kan leveren aan een mooiere wereld. Door de samenwerking met honderden webwinkels waaronder Albert Heijn, Zalando, Coolblue en Thuisbezorgd hebben we het mogelijk gemaakt dat deze bij iedere aankoop een bedrag doneren aan het favoriete goede doel van de consument.”
“Stel je koopt een spijkerbroek van €100,- bij Zalando. Zij maken dan een bedrag van ongeveer €8,- over aan 4MORGEN waarvan €6,80 als donatie wordt uitgekeerd aan de goede doelen die gekozen zijn door de consument.”
“Op deze manier zetten we online boodschappen om in kleine maatschappelijke investeringen, reduceren we de kosten van fondsenwerving voor goede doelen en maken we doneren gratis. Zo kunnen ook mensen die wel willen maar niet altijd de middelen hebben een bijdrage doen.”
Lees verder op Voor de Wereld van Morgen.

Over de schrijver