5 duurzame schoenenmerken voor de herfst en winter

Terwijl de laatste dagen van de zomer lang en zonnig zijn, staan de (online) winkels alweer vol met prachtige, stevige schoenen voor het najaar. We zetten de trends en vijf duurzame schoenenmerken voor je op een rij, voor het geval je een nieuw paar nodig hebt, of gewoon even weg wilt dromen.

Dit zijn de schoenentrends

De trends dit najaar zijn heel duidelijk; we dragen natuurlijk gewoon weer sneakers. In de lente en zomer zagen we kleur. Dit najaar vind je vooral veel neutrale tinten, zoals wit, beige, nude en bruin, maar dat is niet alles. Je kunt ook kiezen voor de zogenaamde Chelsea boots (je weet wel; een laarsje met elastiek aan de zijkant). Ze zijn er namelijk in alle soorten en maten. Verfijnd met een kleine hak, of lekker stoer met een ronde neus en dikke zool. Of wat dacht je van mannenschoenen, die vrouwen ook kunnen dragen? Denk aan loafers, brogues of Oxfords. We zetten vijf merken voor je op een rij, die van alle markten thuis zijn.

VEJA

Het Franse merk VEJA produceert mooie en duurzame sneakers met een missie: sneakers met een positieve impact. Ze produceren hun sneakers in Brazilië en alles klopt aan dit merk. Ze betalen iedereen in de keten een leefbaar loon, vervuilen niet en gebruiken biologisch katoen, fair trade rubber en plantaardig gelooid leer. Het allermooiste aan VEJA is nog dat ze geen geld uitgeven aan reclame. De winst gaat zo weer het bedrijf in. En met ambassadeurs, zoals Meghan Markle heeft niemand reclame nodig, toch?
Img 1572 1

Timberland

Iedereen kent het merk Timberland wel door de gele veterboots voor mannen, vrouwen en kinderen, maar het assortiment is veel uitgebreider met sneakers, schoenen om mee te hiken en stoere laarzen waar je prima mee naar je werk kunt. Voor Timberland staan het product, de natuur en de gemeenschap centraal en hun doelstellingen zijn ambitieus. Dit jaar willen ze bijvoorbeeld dat alle schoenen ten minste één gerecycled, organisch of hernieuwbaar materiaal bevatten. En geen plastic meer. In 2025 willen ze 50 miljoen bomen hebben geplant.
Duurzame Schoenen

Good Guys

‘Good guys don’t wear leather’ is de slogan van dit toffe Franse merk. Alle schoenen zijn 100% vegan. Good Guys produceert de schoenen in Portugal onder goede werkomstandigheden en gebruikt alleen maar materialen uit Europa. Ze verkopen sneakers, maar bijvoorbeeld ook hele mooie laarsjes en stoere bikerboots van appelleer. En ook dit merk heeft een leuke ambassadrice: de actrice Emma Watson.
Duurzame Schoenen

Womsh

Het Italiaanse merk Womsh maakt echt te gekke sneakers. Classy met een randje. Ze weten precies waar de grondstoffen vandaan komen en maken de sneakers in Italië, waardoor de kans op mensenrechtenschendingen klein is. Daarnaast wordt de energie die ze nodig hebben voor de productie duurzaam opgewekt.

Duurzame Schoenen

Woden

Het Scandinavische sneakermerk Woden combineert design, kwaliteit en duurzaamheid als geen ander. En ze lopen nog lekker ook. Voor de sneakers gebruiken ze bijzondere, duurzame materialen, zoals visleer (van reststromen), milieuvriendelijk kurk voor de binnenzolen en gerecycled rubber voor de buitenzolen. Ze produceren in Vietnam, waar ze goed controleren of daar alle regels worden nageleefd.
Duurzame Schoenen
Wat zijn jouw favoriete duurzame schoenenmerken? Laat het ons weten in een reactie!
Wil je een meer volledig overzicht of jouw favoriete sneakermerk duurzaam is, dan kun je dit handige overzicht ook nog bekijken.

Over de schrijver

2 gedachten over “5 duurzame schoenenmerken voor de herfst en winter”

  1. De meest duurzame schoenen zijn de schoenen die je al hebt. Trends en continue nieuwe spullen kopen is niet iets wat ik op deze site had verwacht. Wellicht dat jullie dit soort reclameberichten voortaan over kunnen laten aan een ander platform?

    1. Daar zit wel wat in! Ik gebruik het zelf meer om tweedehands op zoek te gaan naar deze merken, mócht ik toch een keer weer sneakers nodig hebben.

Reacties zijn gesloten.