5 eetbare onkruiden voor lentesalade of soep

5590837779 9Cc5Ff17F6
Foto: La.catholique, Flickr

Wist je dat heel veel ‘onkruid’ heel goed eetbaar is? Dus de volgende keer dat je gek wordt van het zevenblad in je tuin gooi je het gewoon door de soep. Of pluk je onderweg naar huis wat vlierbessen of walnoten. Er is meer in het wild te vinden dan je denkt, zelfs in de stad. Deze onkruiden smaken lekker en zitten bomvol gezonde stoffen.
[nggallery id=23]
Meer weten? Op plukdestad.nl vind je meer tips om ook in de stad lekker onkruid te vinden.
Lees ook
De wereld zonder tarwe
8 alternatieven voor suiker
Rozemarijns toptips voor tuinieren met resultaat

Over de schrijver

6 gedachten over “5 eetbare onkruiden voor lentesalade of soep”

 1. After study a few of the blog posts on your website now, and I truly like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and will be checking back soon. Pls check out my web site as well and let me know what you think.

 2. Pingback: Onkruid uit de achtertuin kan je prima eten -

 3. mensen kijk uit hoor want je weet nooit hoe schoon de grond is en gifgrond zie je niet.
  er is een lijst van goede grond hier in nederland en dat zijn maar een stuk of 4 hele kleine stukjes.
  als men wil eten van eigen grond plant dan zelf met zaatjes in een pot,dan weet je zeker dat het veilig is en waar het vandaan komt.en als men bezig is met deze dingen kom je er vanzelf achter dat er veel meer te eten is in de natuur als dat nu bekend is of bekend wordt gemaakt.
  het is jammer van de kennis die langzaam aan verloren gaat en ook niet op prijs wordt gesteld dat bepaalde kennis gebruikt wordt.stel je voor dat iedereen onkruid gaat eten en dat je in je eigen zaken kan voorzien,dan heb je de rest niet meer nodig.

  1. ?? Hoe bedoel je dat? Je kan ook zeggen dan hebben het systeem wat we nu gecreëerd hebben niet meer nodig. Als iedereen samenwerkt valt er misschien wel weer een maatschappij van te maken waar we met z'n allen niet meer bang hoeven te zijn wat we plukken in het wild of in onze groentetuinen, en waar ook weer genoeg te telen is voor iedereen. Is het niet een eerste basisbehoefte? Gezonde voeding, lichaamsbeweging en zonlicht? En het voedsel van eigen grond. Ik ben nu een paar maanden terug in Nederland en schrik van het aanbod van groenten in de supermarkten. Alles individueel in plastic verpakt en uit de meest exotische landen aangevoerd. Ik wist niet dat het al zo erg was hier.

Reacties zijn gesloten.