5 foodblogs die je echt wilt volgen

Speciaal voor de Nationale Week Zonder Vlees selecteerden we 5 vegetarische en vegan foodblogs die je echt wilt volgen. Met behulp van deze sites zet je deze week (en misschien de rest van het jaar) met gemak de heerlijkste vegetarische of vegan gerechten op tafel.

Een week zonder vlees

Van 5 tot en met 11 maart is het De Week Zonder Vlees. Bijna dertigduizend Nederlanders doen mee en je staat versteld wat voor effect dit heeft op het milieu. De initiatiefnemers van de week rekenden het voor je uit.
Voor een volwassene staat een week geen vlees eten gelijk aan: het besparen van 7 maanden douchewater, 114 kilometer rijden in een auto op benzine of diesel, of 7 maanden werk voor een boom. En nog belangrijker misschien; 1 blije kip. Deze 5 foodblogs gaan je de komende week helpen om geweldig lekker te eten. Ook als je al vegetariër bent.

1. De Hippe vegetariër

Foodblogs
Isabel Boerdam is de initiatiefneemster van de Nationale Week Zonder Vlees. Zij deelt sinds 2013 inspiratie over vegetarisch eten op haar site ‘de Hippe Vegetariër’. Genoeg reden om haar bovenaan het lijstje te zetten dus. Het grote voordeel van de Hippe Vegetariër is, dat je op de site heel gemakkelijk kunt zoeken naar de lekkerste recepten. Je kunt kiezen uit het moment dat je iets wilt eten, maar ook uit het soort groente dat je wilt gebruiken. Zo kun je iets lekkers koken met wat je in huis hebt.

2. Lisa goes Vegan

Foodblogs
De 27 jarige Lisa deelt haar liefde voor plantaardig eten via haar platform Lisa goes Vegan. Ze deelt verrassende gezonde en plantaardige recepten, maar ook vegan hotspots en onderwerpen die haar bezighouden. Het leuke is dat er op haar site recepten staan voor de kok met twee linkerhanden, maar ook voor de master chef. Dus zet maar op tafel, die vegan viskoekjes, courgette spaghetti of vegan tahin hemp seed chocolate bars.

3. Deliciously Ella

Foodblogs
De site Deliciously Ella van de Britse Ella is wereldwijd bekend. Ze bouwde de afgelopen jaren een vegan imperium op met deli’s, kookboeken en vegan snacks (die je via haar site kunt bestellen). Ze inspireert mensen om meer groente en fruit te eten met duidelijke kernwaarden; natuurlijk, simpel en eerlijk. De ingrediënten die ze gebruikt zijn goed verkrijgbaar in de supermarkt en de recepten niet te ingewikkeld.

4. Oh She Glows

Foodblogs
Op de site Oh She Glows van de Amerikaanse Angela staan meer dan 500 recepten. Ook Angela heeft als doel om je te motiveren meer plantaardige producten te eten, zonder het gevoel te hebben dat je iets mist. Denk aan ‘Cheerful Vegan Nacho’s, of de Cheesy Lentil Bolognese Casserole. Comfort food ten top.

5. De Groene meisjes

FoodblogsDe Nederlandse Merel is het groene meisje achter de Groene meisjes. Zij verblijdt je met de heerlijkste recepten en met eerlijke blogs. Ze komt met heerlijke en originele recepten, zoals vegan erwtensoep of een vegan sushi bowl. Prima te maken en ontzettend lekker.

6. Bonus: Lisette Kreischer

Foodblogs
Wie natuurlijk niet in het lijstje mag ontbreken is Lisette Kreischer. Zij is een van de grondleggers van de plantaardige keuken in Nederland. Het aantal kookboeken dat ze schreef is bijna niet meer te tellen, maar ze ontwikkelt ook producten, zoals the Dutch Weed Burger. Haar nieuwste kookboek is weer een echte eye-opener: The Plant Pharmacy. Dit boek gaat over de geneeskrachtige werking van kruiden en planten. Een extra bonus van plantaardig eten.  
We wensen je heel veel inspiratie bij het koken. Geniet ervan!
 

Over de schrijver

1 gedachte over “5 foodblogs die je echt wilt volgen”

Reacties zijn gesloten.