5 herfstgroenten die je zelf kunt verbouwen 

Radijs

Het is al laat in het seizoen om een groentetuin aan te leggen maar er zijn een aantal groenten die nog prima groeien als je ze plant in de nazomer. En wat is er nu lekkerder dan verse groenten uit eigen tuin?

Plant radijs, basilicum, spinazie of een mosterdplant waarvan je van de bladeren een heerlijke salade kan maken. Deze planten nemen elk slecht een maand om te groeien en kunnen tegen lichte vorst. Ideale herfstgroenten dus!

Snijbieten hebben 40 dagen nodig maar kunnen temperaturen rond de 20 graden hebben. Je kunt het beste stekjes kopen om een snelle start te hebben. Plant nu vast knoflook om aankomende zomer te kunnen oogsten.

Als het te laat is om te planten om voor de winter te oogsten, raadt de agrarische universiteit van Minnesota aan om een groene mesttuin aan te leggen. Hier zet je bijvoorbeeld alfalfa, wikke, klaver of erwten; en wat grotere bladeren zoals raapzaad en  boekweit. Dicht inzaaien zodat je een bedekking krijgt waar onkruid niet tussen door komt.

Snoei ze af als ze bloeien voordat ze door de vorst kapot gaan. Op die manier zullen ze zich niet verder uitzaaien en zelf onkruid worden. In het voorjaar kun je dan het dode plant materiaal omspitten in de aarde voordat je nieuwe planten gaat zaaien.

Bron: Yahoo green

Over de schrijver