5 duurzame hotspots in Amsterdam Noord

Net aan de andere kant van het IJ, ligt een bruisend en inspirerend deel van Mokum; Amsterdam Noord. Ook met een ‘groen’ hart is er op deze plek genoeg te beleven en ontdekken. In dit artikel vertellen we je alles dat je moet weten over Amsterdam Noord en delen we 5 hotspots.

Foto: De Ceuvel

Amsterdam Noord

Noord is per uitstek een locatie voor culturele broedplaatsen en creatievelingen. Duurzaamheid staat bij de gemeente van Amsterdam Noord hoog op de agenda. Neem bijvoorbeeld Buiksloterham; deze plek op de Noordelijke IJ-oever is veranderd van één van de meest vervuilende industrieën van Amsterdam naar een circulaire stadswijk voor wonen en werken. Ook in de wijk Hamerkwartier is duurzame gebiedsontwikkeling actief ingezet.

Bereikbaarheid

Amsterdam-Noord is per auto bereikbaar via de ring A10 of de metro met de Noord/Zuidlijn. Ben je met de benenwagen of (brom)fiets, dan is ook zeker de oversteek met ‘het pontje’ de moeite waard! Deze varen vanaf Amsterdam Centraal op drie plekken binnen een kwartier naar Noord. Het beste neem je de afvaart naar de NDSM-werf of het Buikslotermeerplein, want hier kun je ook een fiets huren.

Dit zijn de 5 hotspots in Amsterdam Noord

De leukste plekken in Amsterdam Noord bezoek je op de fiets. Er wordt al jaren geïnvesteerd in betere fietspaden en meer voorzieningen voor fietsenstalling. Daarnaast zijn bijzondere fietsroutes uitgezet, zoals de ecologische route en een route langs alle monumentale bomen.

 1. De Ceuvel – creatieve broedplaats met een duurzame missie
  Met stip op nummer één staat prijswinnende plaats De Ceuvel; een culturele plek waar technologie, duurzaamheid en kunst samenkomen. In het café bestel je betaalbare seizoensgerechten en klassiekers zoals (vegan) pannenkoeken. Het keukenafval wordt vergist tot biogas en de inhoud van de toiletten gaat als voedingsstof terug naar de kas op het dak – dat op zijn beurt weer gemaakt is van gerecycled materiaal.
  Korte Papaverweg 2 t/m 6 | deceuvel.nl

 2. Landmarkt – duurzame supermarkt
  Landmarkt is de leukste supermarkt van Amsterdam Noord. Veel van de producten zijn lokaal ingekocht, biologisch en gemaakt met aandacht voor het welzijn van mens & dier. Trek gekregen? Voor een heerlijke lunch of diner wandel je zo via de markt het restaurant in.
  Schellingwouderdijk 339 – Landmarkt.nl

 3. IJhallen: de grootste vlooienmarkt van Europa
  IJhallen is de grootste en meest sfeervolle vlooienmarkt van Europa. Voor vijf euro kun je hier echt alles vinden dat op een vlooienmarkt te koop is. Je kunt er terecht voor unieke producten van kleding tot woninginrichting. Een absolute aanrader voor iedereen die van koopjes en markten houdt.
  T.T. Neveritaweg 15 – IJhallen.nl

 4. Noorderlicht: duurzaam, biologisch en betaalbaar eten
  Vlakbij het NDSM terrein ligt café Noorderlicht. Hier staat de menukaart vol biologische en duurzame gerechten. Ook leuk; de inrichting is voornamelijk gebaseerd op hergebruik van materialen. Daarnaast organiseert Noorderlicht regelmatig feesten en livemuziek. Dit is dé plek om gezellig te eten voor een betaalbare prijs.
  NDSM-plein 102, Amsterdam – noorderlichtcafe.nl

 5. Yotel hotel: revolutionair, innovatief en duurzaam
  In Amsterdam Noord kun je je met gemak meerdere dagen vermaken. Yotel Amsterdam is voor een overnachting zeker het overwegen waard. Geïnspireerd door de luxe van eersteklas reizen, teruggebracht in kleinere en slimme ruimtes. Het restaurant heeft een ‘all day dining’-concept en serveert gerechten samengesteld met producten van lokale leveranciers. Daarnaast beschikt het hotel van een uniek watersysteem dat water verzamelt, opslaat, filtert en recycled.
  Asterweg 33 – Yotel.com

Wonen in Amsterdam Noord

Naast de hotspots biedt Amsterdam Noord de mogelijkheid rustig en ruimtelijk te wonen met tegelijk de stad binnen handbereik. Denk je aan wonen in Amsterdam Noord? Dan kan het verstandig zijn specifiek te zoeken naar een makelaar in het Noorden van Amsterdam. Deze zijn goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, voordelen en nadelen van de verschillende wijken in de buurt. Ook bij het verkopen van je woning of het aanvragen van een taxatierapport, kun je natuurlijk terecht bij een makelaar in Amsterdam.

Over de schrijver