5 lekkere manieren om van een slecht humeur af te komen

Chocolate Reviews, Flickr.com
Chocolate Reviews, Flickr.com

Je bent chagrijnig, schiet steeds in de stress of maakt je zorgen. Wat ga je doen? De meeste mensen gaan eten. Als dat voor jou ook het geval is, kies dan slim en eet dingen die je stemming verbeteren, in plaats van verslechteren.

Ben je chagrijnig?
Merk je dat je lontje steeds korter wordt en je tegen iedereen chagrijnig reageert? Dan is je lichaam waarschijnlijk toe aan wat goede brandstof. Ga niet voor snoep of chocolade, dat helpt maar heel even. Kies liever voor een appel met pindakaas. Het klinkt een beetje vreemd, maar volgens Dr. Dolgoff, auteur van het boek Red Light, Green Light, Eat Right, zorgt de combinatie van koolhydraten en proteïne of vet ervoor dat je energieniveau niet alleen stijgt, maar ook voor langere tijd op een hoger niveau blijft.
Ben je boos?
Een roos plukken doet weinig tegen boosheid, een kopje groene thee drinken des te meer. Groene thee bevat theanine. Dit aminozuur heeft een kalmerend effect en helpt geconcentreerd te blijven. Zo hoeft je boosheid je dagelijkse activiteiten ook niet te beïnvloeden.
Heb je last van PMS?
Vrouwen met PMS grijpen vaak naar troostvoer en in de meeste gevallen is dat troostvoer niet heel gezond. Bovendien helpt het niets tegen PMS. Kies liever voor een bruine boterham met eiersalade. Het brood geeft energie en de eiersalade zorgt ervoor dat het energieniveau een paar uur lang op peil wordt gehouden.
Heb je last van stress?
Last van stress? Pak dan gerust een flinke reep pure chocolade. Pure chocolade verlaagt het aantal stresshormonen in het lichaam en vermindert spanning. Dit verbetert je concentratie, waardoor je je weer kunt richten op wat moet gebeuren, in plaats van op allerlei andere dingen.
Maak je je zorgen?
Zorgen bestrijd je met een lekker broodje zalm. Volgens Stephen Ilardi, auteur van The Depression Cure, is zalm rijk aan omega-3 vetten, die bekend staan vanwege hun opwekkende effect op het humeur. Het eten van zalm heeft nog een extra voordeel: het halveert de kans op een hartaanval.
Bronnen: Womansday.com, Medischdossier.org
Lees ook:
Gezonder dieet verkleint kans op depressie bij tieners
Suiker is gif – maar dit kan wel
Een schone onderbroek is van bamboe

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020