5 manieren om je kind van groente te leren houden

Bron: Marlies Sienot

Kinderen hebben groente nodig om te groeien, maar willen het vaak niet eten. Maar soms is alleen een beetje creativiteit nodig om jouw kinderen op te voeden tot een echte liefhebber van groente. In feite begint het creëren van een goede gewoonte met een open dialoog met jouw kinderen, zonder trucjes of geheime operaties.
(Advertentie)
Krijg snel de beste deal: vraag gratis en simpel offertes aan voor zonnepanelen, energiebesparing of een nieuwe CV-ketel.
Vroeg beginnen
Goede eetgewoonten leer je al op jonge leeftijd. Kinderen beslissen zelf of ze iets lekker vinden en zijn daarin vaak volhardend. Een goede manier om dit te voorkomen, is zelf babyvoeding maken. Op internet zijn genoeg recepten te vinden. Zelf babyvoeding te maken is leuk en kost weinig extra tijd: je kookt toch ook voor jezelf? Vermijd het gebruik van zoet eten om verslaving aan snoep te voorkomen. Begin met groente, daarna pas fruit.
Tijd voor het gezin
Het avondeten geeft uw kind de kans om nieuwe dingen te proberen. Maak er daarom een echt familieritueel van, met een vast tijdstip, bijvoorbeeld zes uur. Maak het gezellig en geniet van elkaars gezelschap. Kinderen die met hun ouders mee-eten, zijn vaak minder kieskeurige eters. Het samenzijn helpt vaak om dingen te proberen die kinderen normaal niet zouden eten.
Groene smoothies
Kinderen zijn dol op smoothies. Het is daarom een goede manier om ervoor te zorgen dat ze extra ijzer en vitamine B en K binnen krijgen. Voeg bijvoorbeeld boerenkool toe aan een smoothie met kokosmelk, fruit, cacaopoeder, pindakaas en honing: je proeft de boerenkool niet eens. Leer ze dat groen een leuke kleur is, niet een indicator van gezondheid.
De etnische keuken
De wereldkeuken wordt voornamelijk bepaald door een verscheidenheid aan groenten. Begin daarom al op jonge leeftijd met niet-Hollandse gerechten. Bijvoorbeeld met recepten uit de Thaise of Indische keuken, deze zijn vaak vegetarisch, dus heb je twee vliegen in één klap.
Kwaliteit
Massaproductie komt de smaak vaak niet ten goede, waardoor ons kind geen kans krijgt om te leren wat echt lekker is. Ga naar de boerenmarkt en zoek samen lokale groenten uit. Laat jouw zoon of dochter een rol spelen bij het uitkiezen van het beste van het seizoen.
Bron: Planet Green
Lees ook
Zou houd je kinderen op gezond gewicht
5 tips om gezond af te vallen zonder dieet
4 schokkende feiten over Nutella hazelnootpasta
Bij hetkanWel zijn we zo groen, dat we zelfs onze artikelen recyclen. Soms publiceren we artikelen uit ons archief opnieuw: omdat jij ze misschien gemist hebt en het mooie verhalen zijn die, eventueel met een kleine update, nog steeds actueel zijn. Het originele artikel vind je hier.

Over de schrijver

1 reactie op “5 manieren om je kind van groente te leren houden”

Reacties zijn uitgeschakeld.