5 natuurlijke middelen tegen acne

Of je nu tiener of al volwassen bent, iedereen heeft wel eens last van acne. En we doen er alles aan om die ontsierende pukkels te verbergen. Maar hoeveel make-up we ook gebruiken: een pukkel laat zich nooit helemaal dekken. En van teveel make-up wordt je huid nog slechter. Gelukkig zijn er ook natuurlijke middelen tegen acne en puisten. Probeer ze uit en zeg gedag die ontsierende puisten.

Middelen tegen acne: groene smoothie

De meeste oplossingen richten zich op de oppervlakte, terwijl een pukkel het beste van binnenuit kan worden bestreden. Net als de rest van het lichaam, moet de huid bepaalde voedingsstoffen binnenkrijgen om zichzelf te kunnen reinigen en genezen. Een van de meest krachtige remedies tegen acne is een groene smoothie. Deze maak je met één kopje vers groen, bijvoorbeeld spinazie, boerenkool of andere bladgroente en twee kopjes vers of bevroren fruit. Combineer verschillende soorten fruit voor nieuwe smaken. Voeg zuiver water of verse sap toe en mix alles in een blender. Voor de behandeling van acne moet je elke dag één glas drinken. Om de genezing en ontgifting te versnellen, verhoog je de consumptie een paar weken lang naar twee tot drie glazen per dag.

Middelen tegen acne: tandpasta

Ga je liever voor een uitwendige behandeling, dan zijn er andere mogelijkheden. Zoals bijvoorbeeld tandpasta. Het ruikt naar pepermunt en is misschien wat plakkerig, maar het vermindert wel de ontsteking in je puistje. Hierdoor wordt het talg uit de puist getrokken en slinkt de zwelling. Smeer een klein beetje op de pukkel en laat het ‘s nachts drogen. Let wel op dat je geen gel-tandpasta gebruikt.

Middelen tegen acne: soda

Heb je geen zin om een plakkerig goedje dat naar pepermunt ruikt op je gezicht te smeren, dan is er een geweldig alternatief. Soda, ook wel bekend als zuiveringszout of baking soda. Dit heeft dezelfde werking als tandpasta. Maak een pasta van soda en water en laat het ‘s nachts drogen op het puistje.

Middelen tegen acne: witte azijn

De reden waarom veel gezichtsreinigers een beetje bitter ruiken is azijn. De zuurgraad van witte azijn lost talg op binnen een puist. En omdat de pukkel vanwege de talg opzwelt, vermindert het in grootte als de talg naar buiten wordt getrokken. Doe azijn op een katoenen lap en dep daarmee het puistje.

Middelen tegen acne: ijs

Sommige mensen zien pukkels als een blessure. En om blessures te verminderen wordt vaak ijs gebruikt. Dezelfde methode werkt ook bij een puist. Wrijf een ijsblokje over het opgezwollen en rode gebied om verdere ontsteking van de huid te voorkomen.

Bron: planetgreen.discovery.com, naturalnews.com

– Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links – 

19 gedachten over “5 natuurlijke middelen tegen acne”

 1. Wat ook helpt tegen een steenpuist is de brandnetel.
  Ik had echt jarenlang last van een terug kerende steenpuist op mijn gezicht.
  Allerlei antibiotica gehad van de dermatoloog maar hielp allemaal niks.
  Uiteindelijk via via gehoord dat de brandnetel bacterie dodend is en je bloed zuivert, laat dat nou net het probleem zijn bij een steenpuist, onrein bloed en een bacterie in je bloed, dus steeds last van een steenpuist.
  Nou ik heb ze gegeten, thee van getrokken en ik ben alweer 6 jaar steenpuist vrij.
  De natuur heeft zoveel genees middelen, waarom weten artsen dit niet?

 2. Pingback: 10 bijzondere toepassingen voor bananenschillen|hetkanWel.nl

 3. Mijn vriend eet geen groente en geen fruit, drinkt veel melkproducten en eet heel veel vlees. Hij heeft eens in het half jaar een puistje. Ik eet veel groente, fruit, drink meestal water en eet (maar) 3x per week vlees en ik heb altijd wel iets aan mijn huid. Dus voor mij gaat het hele voeding-acne verhaal niet op. Ik denk dat je er een aanleg voor moet hebben. Mijn ouders hadden het vroeger ook en mijn vriend zijn ouders hebben nooit iets aan hun huid. Goede verzorging qua reinigingslotion is in ieder geval welk erg effectief is mijn mening!

Reacties zijn gesloten.