5 populaire kamerplanten

Ben jij nog op zoek naar een leuke kamerplant? Wie weet heb je dan iets aan dit lijstje met populaire planten. Nu het buiten steeds grauwer wordt, is het wel zo fijn om wat meer groen in huis te halen. Wist je dat planten niet alleen zuiverend werken, maar je er ook minder gestresst van wordt? Het kan dus helemaal geen kwaad om wat meer planten in huis te halen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een pannenkoekenplantje of de lieftallige stippenplant?

Pilea Peperomioides – Pannenkoekenplant

Wildernis Amsterdam Pannenkoekenplant Kamerplant Kamerplant Pannenkoekenplant Wildernis Amsterdam
Afbeeldingen: Wildernis Amsterdam via Instagram.
Deze plant is makkelijk herkenbaar aan de ronde bladeren. In Nederland noemen we het plantje liefkozend een pannenkoekenplant, maar in het buitenland staat het vooral bekend als de Chinese Money plant. Een Schotse botanicus nam de pannenkoekenplant in de vorige eeuw mee van China naar Europa. De pannenkoekenplant was vooral razend populair in de jaren 70, maar is de afgelopen jaren weer helemaal terug van weg geweest. Dat is goed nieuws, want dit plantje heeft niet veel aandacht nodig. Je hoeft ‘m alleen maar op een licht plekje te zetten en eens per week een flink scheutje water te geven! Een plant naar ons hart!

Philodendron Monstera – Gatenplant

Wildernis Amsterdam GatenplantWildernis Amsterdam Lindsay Gardner Art
Afbeeldingen: Wildernis Amsterdam (met Lindsay Garnder art) via Instagram.
De Philodendron Monstera komt uit Midden- en Zuid-Amerika en wordt ook wel de gatenplant genoemd. Het is een tropische klimplant, dus met deze plant haal je gelijk een stukje jungle in huis. De plant heeft niet veel water nodig (al mag de aarde nooit helemaal uitdrogen) en kan prima op een donker plek in je huis staan. De plant groeit vrij snel en kan gigantisch worden. Ideaal dus, als je graag meer groen in huis wilt hebben.

Senecio Rowleyanus – Erwtenplant

Wildernis Amsterdam Kamerplant Erwtenplant
Afbeelding: Wildernis Amsterdam via Instagram. (Het plantje links is een erwetenplantje)
De erwtenplant (Senecio Rowleyanus) is een bijzonder hangplantje met ronde blaadjes die er uit zien als erwtjes. In het Engels noemen ze dit plantje de ‘String of Pearls.’ De erwtenplant heeft veel licht en weinig water nodig. In de lente en zomermaanden heeft hij zo nu en dan wat water nodig en in de winter mag hij best droog blijven. Dat kan haast niet verkeerd gaan!

Begonia Maculata – Stippenplant

Kamerplanten Stippenplant Stek De Stadstuinwinkel
Afbeelding: Stek de Stadstuinwinkel via Instagram.
De stippenplant (Begonia Maculata) ziet er dankzij zijn lieflijke stippen uit alsof die uit een kindertekening komt. In het Engels noemen ze deze plant dan ook de polkadot begonia. De stippenplant is een zeldzame exotische plant uit Brazilië, maar doet het gelukkig ook goed in je woonkamer. De stippenplant houdt van vochtige grond en staat het liefst op een zonnige plek.

Pikaplant

Kamerplanten Pikaplant
Afbeelding: Pikaplant.
Ben jij zo iemand die een beetje moeite heeft met kamerplanten in leven houden? Dan is dit de oplossing voor jou. Jars zijn kamerplanten die je namelijk nooit water hoeft te geven. Deze planten worden hermetisch afgesloten zodat ze het water en de lucht in de fles hergebruiken. Dezelfde makers zijn ook verantwoordelijk voor Tableau, een dienblad die je plantjes water geeft met een natuurlijke droog-nat cyclus waardoor de wortels kunnen ademen. Deze geweldige producten imiteren de natuur om je planten water te geven. Je kunt dus gerust een paar weken op vakantie zonder bang te zijn dat je plant het loodje legt.
Kamerplanten Plantenasiel Zwolle

Over de schrijver