5 snelle manieren om je dag te verbeteren

4735512953 Bb5F1623Ac B
The Welsh Poppy, Flickr.com

Met het verkeerde been uit bed stappen doen we allemaal wel eens. Maar het is de kunst om uit zo’n slecht begin toch nog een goede dag voort te laten komen. Deze vijf snelle manieren helpen je om je dag te verbeteren.


1. Ontbijt dagelijks met hetzelfde ontbijt
’s Morgens meteen al weten wat je eet verlaagt je stressniveau. Ook weet je zeker dat je je ontbijt – toch de belangrijkste maaltijd van de dag – niet af laat hangen van je stemming. Kies het liefst elke dag voor hetzelfde, voedzame ontbijt. Denk aan een groenteomelet of yoghurt met muesli. Zet de benodigdheden de avond ervoor al klaar, dat scheelt nog meer stress.

2. Neem de tijd voor een koffiepauze
Draai je even weg van je werk en neem vijf of tien minuten de tijd om echt te genieten van je koffie (of thee). Voel de warmte, ruik de kruidige geur en denk verder even helemaal nergens aan. Een prima oefening in mindfulness die je direct een goed gevoel geeft.

3. Zet je hoofd uit
Zet een leuke cd op, ga buiten in de tuin werken of knuffel een keer extra met de hond en zet ondertussen je hoofd even uit. Druk elke gedachte aan je werk, het avondeten of de was weg. Dan kun je ook de spanning die daarmee gepaard gaat makkelijker loslaten en je beter richten op leuke dingen.

4. Praat écht met mensen
Vraag jij ook regelmatig aan iemand hoe het gaat, maar luister je niet naar het antwoord? Of antwoord je zelf gedachteloos ‘Prima!’ op de vraag hoe het met je gaat? Luister eens echt naar iemand als je een vraag stelt en geef iemand de aandacht die hij of zij verdient. Dat geeft jou een goed gevoel, maar de ander ook.

5. Maak een lijst met dingen die je niet gaat doen
Een to do lijst geeft overzicht, maar legt ook een bepaalde druk op je. Verlicht je taken en je dag door een lijst te maken van dingen die je niet gaat doen. Denk aan het beantwoorden mails die je niet wilt beantwoorden, taken overnemen van je collega die vaker afwezig dan aanwezig is of voor de zoveelste keer de spullen van iemand anders opruimen. Dit levert je extra tijd op en maakt je dag veel leuker.

Bron: Real Simple Magazine

Foto: The Welsh Poppy, Flickr.com

Lees ook:
Vrolijk én groen de herfst door met duurzame paraplu’s
Duurzaam ondernemen. Dat levert op.
5 manieren om beter te luisteren