5 tips om tijdens een dagje weg rekening te houden met de natuur

Dagjes weg zijn natuurlijk heel erg leuk, maar we moeten met zijn allen ook een beetje om het klimaat en milieu denken. Het is heel goed mogelijk om hier bij stil te staan als je een dagje weg gaat. Met een paar kleine tips zorg jij ervoor dat je een leuk dagje uit bent én om het milieu denkt! 

Tip 1: Neem je eigen drinkfles mee

Plastic is een van de meest vervuilende stoffen van dit moment. Overal waar je kijkt zie je plastic afval op straat. Hier moeten we vanaf. Begin daarom bij jezelf door je eigen hervulbare drinkfles mee te nemen als je een dagje weg gaat. Op veel plekken in de stad kun je gratis je fles vullen met schoon water. Zo verspil je geen onnodig plastic! 

Tip 2: Ga met de trein

Dat we met z’n allen de CO2 uitstoot moeten verminderen, is je vast niet ontgaan. Auto’s zijn een van de grote vervuilers hiervan. Pak daarom de trein als je een dagje uit gaat! Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook een snelle en veilige manier om naar je bestemming te komen. Je hebt ook geen gedoe met parkeren en de kosten hiervan in de stad als je met de trein reist. 

Tip 3: Shop tweedehands 

Ga je graag een dagje shoppen in een grote stad? Probeer dan eens alleen dingen te kopen in tweedehands winkels in plaats van de grote modeketens. Tweedehands spullen kopen helpt mee aan het verduurzamen van de wereld en is ook nog eens beter voor je portemonnee! Vaak zien tweedehands spullen er nog prima uit en het kost je een stuk minder dan wanneer je nieuwe spullen koopt. Als je goed zoekt, vind je vast en zeker mooie parels! 

Tip 4: Dagje zonder vlees

Probeer eens om een dagje geen vlees te eten als je op pad gaat. Als je ergens gaat lunchen, bestel dan een broodje zonder vlees. Ga je uiteten? Vegetarische gerechten zijn tegenwoordig ook heel erg lekker. Deze kleine verandering heeft al veel impact op het milieu. 

Tip 5: Kies een duurzaam uitje 

Er is een groot aanbod aan uitjes die je op een duurzame manier kunt doen. Maak bijvoorbeeld eens een mooie stadswandeling. Ook leuke andere actieve activiteiten zoals boogschieten past goed bij een duurzaam uitje. Een mooie kanotocht op de grachten of in de natuur is een leuke duurzame optie. 

Over de schrijver