5x pure pindakaas

De kans is groot dat je ergens in je keuken een pot pindakaas hebt staan. Dit broodbeleg is immers razend populair en dat is niet voor niets. Pindakaas is namelijk niet alleen erg lekker maar bevat ook een hoop bouwstoffen zoals eiwitten en onverzadigde vetten. Niet zo gek dus, dat je het in allerlei soorten, maten en smaken kunt vinden. We zetten daarom een aantal pure en bijzondere soorten voor je op een rijtje. Welke is jouw favoriet?

Zeemansboter: smeert ruig, smaakt rijk

Pindakaas Zeemansboter

Zeemansboter wordt gemaakt van ladingen eerlijke en pure pinda’s die in Rotterdam aan wal komen. Na een lange en ruige zeereis vanuit verre oorden maken ze er in Katendrecht Zeemansboter van. Dat is pure pindakaas die is gemaakt van 99,8% biologische pinda’s en een beetje zeezout. Daar kom je de dag wel mee door! Het leuke aan Zeemansboter is dat ze ook allerlei bijzondere smaken hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van pindakaas met chili of rozijn?

Whole Earth Peanut Butter

Bij Whole Earth maken ze alleen maar producten die 100% natuurlijk zijn en waar geen toegevoegde rotzooi komt kijken. Bij Whole Earth geloven ze namelijk dat dingen het beste zijn zoals Moeder Natuur ze gemaakt heeft. Ze zijn misschien een beetje ruw, maar dat is precies wat hun producten zo fijn maakt. Je kunt hun vier smakelijke soorten Whole Earth Peanut Butter bij de meeste Albert Heijn winkels vinden. Het zit in recyclebare potjes en de palmolie die er in zit is 100% duurzaam.

Whole Earth Peanut Butter Pindakaas

De Pindakaaswinkel

Bioboer en pindakaas-fan Michiel wilde graag gezonde pindakaas in verschillende smaken op tafel zetten. Na een paar smaakvolle testjes was het idee voor De Pindakaaswinkel geboren! Deze winkel kan je middenin Amsterdam vinden en staat vol met, jawel, potjes pindakaas. Ze zijn allemaal gemaakt met bakken liefde en pinda’s en zijn bovendien zoutarm en bevatten geen palmolie. Het leuke aan deze winkel is dat ze een heleboel verschillende smaken verkopen. Zoals bijvoorbeeld chili-banaan, karamel zeezout en zelfs sport pindakaas!

Pindakaas De Pindakaaswinkel

Nuts about Nature

Nuts About Nature is pindakaas van de Plus die voor de volle 100% uit pinda’s bestaat. Er zitten dus geen toevoegingen in. Doordat deze pindakaas alleen uit pinda’s bestaat kan er na een tijdje een laagje olie ontstaan. Dat ziet er misschien een beetje raar uit maar is een natuurlijk proces. Je moet gewoon even roeren voor gebruik.

 Nuts About Nature is inmiddels vervangen door de PLUS 100% pindakaas! 

Nuts About Nature Pindakaas

AH 100% pindakaas naturel

Eigenlijk zegt de naam, AH 100% pindakaas naturel, van al alles over deze pindakaas. Deze pindakaas is gemaakt van niets anders dan pinda’s. Je kunt hem vinden in twee varianten, een met en een zonder stukjes pinda. Niks meer aan doen!

Pindakaas Puur Naturel

Dit artikel schreven we oorspronkelijk voor Voor de Wereld van Morgen.
Lees ook hoe je je eigen notenpasta in een handomdraai kan maken (het is makkelijker dan je denkt).

Over de schrijver