50.000 gratis doggybags van Natuur & Milieu

Gratis Doggybags Voor Restaurants. Foto: Natuur&Amp;Milieu
Gratis Doggybags Voor Restaurants. Foto: Natuur&Amp;Milieu

De doggybag is nooit echt aangeslagen in Nederland. 80% van de Nederlanders die uit eten gaan, neemt nooit overgebleven eten mee naar huis uit restaurants. Schaamte (52%) en onbekendheid (55%) met de doggybag spelen een grote rol. Terwijl 78% wel een hekel heeft aan voedselverspilling. Dit blijkt uit onderzoek van Natuur & Milieu in samenwerking met Panelwizard.

Om restauranthouders en -gasten te helpen in het terugdringen van voedselverspilling, is Natuur & Milieu een doggybagcampagne gestart: 50 duizend nieuw ontwikkelde doggybags worden vanaf vandaag gratis verspreid richting restaurants. “Het is zonde om eerst lekker uit eten te gaan en vervolgens de prullenbak in plaats van jezelf te trakteren op een tweede maaltijd,” aldus Olof van der Gaag, directeur Campagnes bij Natuur & Milieu.

Het is apart dat wij als zuinige Hollanders de doggybag nog steeds niet geaccepteerd hebben. Eten in een restaurant is in Nederland gemiddeld zo’n 20% duurder dan in andere Europese landen. Daarnaast gooien restaurants dit overgebleven voedsel gewoon weg. Zonde natuurlijk. De Nederlandse horeca gooit ieder jaar 51.000 ton voedsel weg. Dit staat gelijk aan 77 miljoen(!) warme maaltijden.

Uit onderzoek blijkt dat 62% van de gasten graag eten mee naar huis neemt indien dit wordt aangeboden. 16% betaalt zelfs graag iets extra’s als ze het eten meekrijgen als maaltijd voor de volgende dag. 30% van de mensen gaat eerder naar een restaurant dat iets doet tegen voedselverspilling.

De doggybags zijn verkrijgbaar bij het grootste deel van de Nederlandse groothandels. Kijk hier voor de complete lijst van groothandels.

Iedereen doet op zijn eigen manier iets aan voedselverspilling. Bij hetkanWel zijn we op dit moment bezig met een crowdfundingsactie voor het Grote Keukenboek tegen voedselverspilling. Consumenten kunnen zo thuis voedselverspilling aanpakken. Crowdfund hier mee, en krijg het boek met 500 tips tegen voedselverspilling.

Bron: Natuur&Milieu

Lees ook
De verschrikkelijke waarheid achter voedselverspilling
[adrotate group=”2″]

2 reacties op “50.000 gratis doggybags van Natuur & Milieu”

  1. Pingback: Symposium wil 2 miljard euro aan voedselverspilling besparen

  2. Het is niet zo prettige uitdrukking een doggiebag ..vroeger hadden ze geen hondenvoedsel in de winkel en moest men eten halen voor de hond, zoals afschrapsel van het vlees en oud brood ook de restjes werden aan de hond gegeven en er werd door de klant gevraagt of dat apart kon in een tas/zak voor de hond.

    Wie wil er nou uit een hondenzak eten als mens ….nou ik niet

    Laat de restaurants na het eten eens vragen of ze de rest mee naar huis willen dat hoeven de klanten er niet om te vragen. Zet op die tas de naam van het restaurant waar je zo veel te eten krijg ..dat is reclame voor deze zaak. Eindelijk een goed restaurant waar je de volgende dag niet meer hoef te koken en al is het wat minder het is wel goed voor de lijn en je heb meteen een balansdag.

Reacties zijn uitgeschakeld.