53-jarige miljonair wil schoonmaakbaan niet opgeven

Youtube
Youtube

Op het oog is er weinig bijzonders aan Yu Youzhen, die zes dagen per week om 3 uur ‘s morgens opstaat om de straten in haar stad schoon te vegen. Deze  53-jarige vrouw hoeft echter niet te overleven van de 228 dollar die ze per maand krijgt voor haar schoonmaakwerk; ze is namelijk vastgoedmiljonair.  Toch weigert ze te stoppen met schoonmaken, omdat ze ervan overtuigd is dat ze met haar werk het goede voorbeeld geeft aan haar kinderen.

Anti-luiheid

Youzhen kreeg 15 jaar geleden een contract aangeboden, waarvoor ze zes dagen in de week ongeveer 3 kilometer straat moest schoonvegen. Ze doet het met plezier. “Ik wil een voorbeeld zijn voor mijn zoon en dochter. Ik wil niet rondhangen en interen op mijn fortuin.” Ze heeft er zelf ook wat aan: “Werk gaat niet alleen om salaris, het zorgt voor focus. Luiheid leidt tot allerlei slechte gewoonten.” Ondanks het feit dat ze zelf ongeveer 17 panden bezit, weigert ze haar vaste baan op te geven.

Geen werk, geen erfenis

Op dit moment hebben haar beide kinderen werk, maar mochten ze werkloos raken, dan hoeven ze niet op sympathie van hun moeder te rekenen. Als haar kinderen niet doorgaan met werken, dan laat Youzhen haar vastgoed na aan de overheid. Haar kinderen moeten zichzelf dan zien te redden.

Bron: Huffington Post

 

1 gedachte over “53-jarige miljonair wil schoonmaakbaan niet opgeven”

  1. Als ze sociaal is dan geeft ze een ander de kans op haar baantje. Dan kan ze bv met ene bejaarde gaan wandelen dna doet ze ook iets voor een ander en dan is ze ook een voorbeeld voor haar kinderen.

Reacties zijn gesloten.