6 apps voor lekker en gezond eten

IphoneWat betekent dat E-nummer ook al weer? Welke groente is van het seizoen, en hoe kun je groente het best bewaren? Deze 6 handige apps op het gebied van gezond en lekker eten geven antwoord op deze en andere vragen. En ze zijn bijna allemaal gratis.
1. Etikettenwijzer
Deze app laat je zien welke informatie je op etiketten vindt en wat dat precies inhoudt. Zo kun je onder andere de betekenis van alle E-nummers erin opzoeken en vind je er een index van alle voedingskeurmerken.
2. Today’s Fresh Foods
Druk iedere dag op de ‘Fresh’ knop in deze app voor drie seizoensgroente-tips. Verder vind je er tips voor het bewaren en vershouden van alle verschillende soorten groente.
3. Weinstein
Wil je bij je gezonde maaltijd ook een bijpassend glaasje wijn? Vertel aan deze app wat je gaat eten, en hij geeft je vlug een wijntip die daar goed bij smaakt.
4. Restaurantgids
Voor als je een keer geen zin hebt om zelf te koken, maar een leuk restaurant in de buurt zoekt. De informatie van sites als Iens, Michelin en eet.nu is hierin meegenomen, waardoor je ook de verschillende reviews kunt zien bij het betreffende restaurant. En vind je iets leuks? Je kunt ook gelijk reserveren. Kosten: 0,79 euro.
5. VISwijzer
Deze wijzer is al bekend op internet, maar wist je dat hij er ook is als app, waarin je in een oogopslag ziet welke soorten vis je prima kunt kopen en welke liever niet? Ook de soorten met een MSC keurmerk staan overzichtelijk in een lijstje.
6. Grow our own
Vertel deze app hoeveel ruimte en tijd je hebt en hoe groen jouw vingers zijn, en hij laat je zien welke groenten, fruit of kruiden jij kunt verbouwen.
Foto: Merfam, Flickr.com
Meer lezen?
Levenskrachtige kruiden
Kruiden met pillenkracht
Op medicijnjacht

Over de schrijver

1 gedachte over “6 apps voor lekker en gezond eten”

Reacties zijn gesloten.