6 manieren waarop zonne-energie je leven gaat veranderen

Foto: e_melodic, Flickr

Door snelle innovaties en hoge olieprijzen wordt de zon steeds aantrekkelijker als bron van energie.  hetkanWel zet 6 manieren op rij waarop zonne-energie je leven gaat veranderen.

1. Je gaat overal zonnepanelen (niet) zien

Zonnepanelen zijn nu nog log en zwaar. Maar wetenschappers vinden steeds meer manieren uit om zonne-energie op te vangen. Zo is het mogelijk om zonnepanelen te printen met behulp van inkjet technologie en worden panelen flexibel door plastic te gebruiken. Gevolg is dat zonne-panelen overal terecht kunnen komen, vaak zonder dat je het door hebt: denk aan auto’s, ramen, laptops, en ook kleding.

Bron: Good.is, Reuters

Lees ook:  Eerste laptop op zonne-energie

2. Je kleding laadt je gadgets op

Zou dat niet handig zijn: je ligt op het strand en ondertussen laadt de zon je gadgets op? Goed nieuws, het kan al. De Amerikaan Andrew Schneider verkoopt de “Solar Bikini” die gemaakt is van kleine zonnepaneeltjes. Schneider maakt binnenkort ook een versie voor mannen: de iDrink. Omdat deze een groter oppervlakte beslaat, heb je voldoende stroom om je bier mee te koelen

Lees ook: Zonnepaneel vermomd als bikini maakt het strand nog leuker

3. Je energierekening gaat omlaag

Iedereen die bang is voor stijgende energieprijzen, vreest niet: zonne-energie gaat stroom goedkoper maken. Volgens experts is stroom van zonnepanelen in 2013 goedkoper dan stroom uit het stopcontact, en de prijzen blijven dalen. Door nieuwe innovaties worden zonnepanelen elk jaar goedkoper én efficiënter.

Bron: Energiebusiness

Lees ook: Veel duurzame energie nu al goedkoper en Geld verdienen met zonne-energie

4. Je huis wordt een energiecentrale

Je bent gewend dat jouw elektriciteit van ver weg komt. Het wordt echter steeds voordeliger om zelf stroom op te wekken. Deze “decentrale opwekking” maakt je onafhankelijk van grote energiebedrijven én je kunt er geld mee verdienen. Voor € 15.000 kun je een zonneinstallatie op je dak laten aanleggen. Je hebt dan 25 jaar gratis elektrische stroom.

Lees ook: Een zonnepaneel op je dak

5. Je hoeft het nieuws over olie-oorlogen niet meer te volgen

In veel oorlogen speelt olie een belangrijke rol, denk aan de Golfoorlog, Irak, Libië. Zonne-energie helpt om onze afhankelijkheid van olie te verminderen. En een groot voordeel: het is overal te verkrijgen. We hoeven niet meer dubieuze regimes te steunen om toegang te krijgen tot energie. Nee, we wekken het op in onze eigen achtertuin.

Lees ook: Arabische lente goed voor zonne-energie

6. Je bijdrage aan goede doelen kan omlaag

Met zon kun je geld verdienen. Dat geldt ook voor arme mensen. Goedkope panelen helpen om ook op afgelegen plekken elektriciteit te brengen. In India is zonne-energie “booming”, en brengt licht bij mensen die zich nooit eerder elektriciteit konden veroorloven.

Bron: Huffington Post

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020