Deze 6 tiny houses staan in Nederland

De Tiny House Movement heeft heel wat harten veroverd. Zo waren er anderhalf jaar geleden nog amper tiny houses op Nederlandse bodem te vinden en lijken ze nu overal op te duiken. Wij vinden deze woonvorm erg inspirerend en maakten daarom een lijstje van onze 6 favoriete tiny houses. Omdat we begrijpen dat niet iedereen zo klein wil wonen hebben we er ook 3 duurzame prachthuizen bij gezet die een slagje groter zijn. Wat is jouw favoriet?

Zes tiny houses

MiniStek (te zien op de afbeelding bovenaan dit artikel) is op dit moment druk aan het bouwen aan een bijzonder rond huisje. Dit huisje wordt 22m2 en krijgt een schuin dak zodat het optimaal benut kan worden voor zonnepanelen. Daarnaast kan het huisje met de zon meedraaien en krijgt het een grote glazen gevel zodat de bewoner altijd kan genieten van een ander uitzicht. Prijskaartje: vanaf €60.000.
De Tiny TIM (Timber Independent Mobile) is ongeveer 13 m2 groot en volledig autarkisch. De Tiny TIM heeft o.a. een energiedak met hybride zonnepanelen, windmolens, een groene water-zuiverende wand voor gerecycled drinkbaar water en een hele slimme inrichting. Prijskaartje: vanaf €50.000.
Ic4U Tiny Tim 014 2 Lr
Het Waterland-huisje (te zien op de foto hier boven) is 10m2 en staat op Strijp-S in Eindhoven. Daar wordt het verhuurd als werkplek of bed & breakfast. Alle ervaringen van tijdelijke bewoners worden benut om het huisje te verbeteren. Het ultieme doel van de makers is om een off-grid en zelfvoorzienend huisje te creëren. Prijskaartje voor een overnachting: €75.
Mmf1881
Fotografie: Maartje Meesterberends Concept & Styling: Ingrid Hamels
Tiny House expert Marjolein Jonker woont sinds de zomer van 2016 in haar eigen prachtige tiny house in Alkmaar. Dit huisje is 15m2 en werd gebouwd door Dimka Wentzel en Studio Walden. In dit huisje schrijft ze over haar tiny house avontuur en houdt ze eens per maand open huis voor geïnteresseerden. Prijskaartje: vanaf €40.000.
Img 5648 1
Irene Ubeda en Martijn Wenting wonen nu bijna een jaar in een tiny house voor twee. Het paleisje op wielen is 15m2 en bevat alles wat ze nodig hebben. Op dit moment staat het huisje op een camping in Ouddorp maar ze zoeken nog een vaste plek. Prijskaartje: onbekend.
Samenwonen Tiny House
De heren van Woonpioniers bouwden een wonderschone mobiele woonunit: de Porta Palace. Dit huisje van 15m2 is van alle gemakken voorzien en zal uiteindelijk volledig autarkisch zijn. Daarnaast zoeken ze nog pioniers voor hun Tiny Village. Prijskaartje: vanaf €15.000.
C79026Cd0A2D77Dc0D812545845Db9Bc

Een slagje groter

Wil jij wel duurzaam en zelfvoorzienend wonen maar vind je een tiny house wel erg klein? Wellicht passen deze woonvormen dan beter bij je:
De Heijmans ONE is een tijdelijke en verplaatsbare huurwoning voor jonge starters. De woning is 38m2, ziet er geweldig uit en is van alle gemakken voorzien. Het huis kan in slechts 1 dag opgebouwd worden en is bedoeld voor plaatsing in leegstaande gebieden. Zo worden er twee problemen opgelost: het tekort aan huurwoningen én het leegstaan van een terrein. Prijskaartje: te huren vanaf 700 euro per maand.
Heijmans One
Wikkelhouse is een designhuis van golfkarton met alles er op en er aan. Dat klinkt misschien wat krakkemikkig maar deze prachtige woning gaat langer mee dan een nieuwbouwhuis! Als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl kan je het huis zelf vormgeven (de grootte hangt dus af van jouw wensen), verplaatsen en inrichten. Prijskaartje: vanaf €50.000.

De Sustainer Homes is helemaal zelfvoorzienend en bestaat uit verschillende modules die in een fabriek worden gemaakt op basis van houtskeletbouw. In 2015 wonnen ze de ASN Bank Wereldprijs en sindsdien timmeren ze flink aan de weg. De gevel is goed geïsoleerd en in de houten kozijnen zit driedubbel glas. De verschillende modules zijn erg makkelijk te combineren: zo kan je jouw woning of kantoor precies op maat maken. De grootte van deze woning hangt dus ook af van jouw wensen. Prijskaartje: vanaf €80.000.
Sustainerhomes 9231

Een tiny house van afvalplastic

Té leuk om niet toe te voegen: dit tiny house, de Save Home genoemd, is volledig zelfvoorzienend en gemaakt van afvalplastic! De muren van het huisje zijn gemaakt van plastic dat lokaal in Arnhem opgehaald wordt. Hierdoor is de isolatiewaarde hoger, waardoor het huis minder energie nodig heeft om te verwarmen. Ook vind je zonnepanelen op het dak.
 Savehome
Foto: SaveHome
Dit artikel schreven we oorspronkelijk voor Voor De Wereld Van Morgen.

Over de schrijver

2 reacties op “Deze 6 tiny houses staan in Nederland”

 1. Je hebt gelijk Angela en ik ben blij met je reactie. Nog steeds worden nomadenvolkeren als minderwaardig, anders, crimineel beschouwd en beperkt in hun rondreizend bestaan. Zeker ook in Nederland.
  Zij zijn de pioniers en het zou goed zijn als dit erkend zou worden.
  Alle vormen van anders wonen omarmen en leren van de ervaring van mensen zoals jouw familie. Ik hoop oprecht dat dit gaat gebeuren.

 2. Jeetje, doe nu niet net alsof het iets nieuws is…
  Andere varianten die al heel lang bestaan zijn de pipowagen en bv de caravan……..
  Daar leven al jaren allerlei mensen permanent in……..
  Jammer dat dit als luxe gezien wordt, terwijl de zigeuners in kampen werden gestopt omdat ze niet mochten rondtrekken met hun pipowagens vroeger………
  Zo ook de opa van mijn man. Vind dit zo niet kunnen……:/

Reacties zijn uitgeschakeld.