6 tips tegen allergie

Bron: jfl1066 – Flickr.com

Jeukende ogen, verstopte neuzen en veel niezen: het voorjaar is begonnen en dus is ook het allergieseizoen geopend. Heb je last van allergieën, blijf niet thuis zitten. Wij geven tips hoe je buiten actief kan zijn en allergische reacties kunt minimaliseren.
Kijk naar je trainingsschema
Je ademt harder en zuigt meer lucht in wanneer je aan het sporten bent. Sport je buiten, dan adem je dus ook meer pollen in. Bekijk of het mogelijk is om binnenshuis te trainen op dagen met veel pollen. Je hoeft wandelen of hardlopen niet helemaal op te geven, maar probeer blootstelling aan pollen te minimaliseren.
Word een kledingsnob
Vermijd synthetische materialen om te dragen. Synthetische stoffen wrijven tegen elkaar en creëren zo een elektrische lading die pollen aantrekt. Dat zegt Dr. Gailen Marshall van de Universiteit van Mississippi. Draag liever natuurlijke vezels, zoals katoen, zodat ze droger blijven en minder aantrekkelijk zijn voor schimmels.
Douche regelmatig
Als je buiten bent geweest, kun je pollen en schimmelsporen op je haar, wenkbrauwen, wimpers en huid krijgen. Was daarom je handen, spoel je ogen of neem een douche als je binnenkomt. Hetzelfde geldt voor je huisdier. Ook al ben je niet allergisch voor jouw hond, hij is een magneet voor pollen als hij buiten loopt. Borstel daarom zijn vacht voor hij binnen weer vrij spel krijgt.
Drink groene thee
Japanse onderzoekers ontdekten dat groene thee, naast dat het risico op kanker verkleint, het ook allergieën bestrijdt. Drink twee of drie kopjes per dag om de natuurlijke afweer van je lichaam te versterken.
Doe yoga
Dokter Tina Sindwani zegt dat stress ontstekingen bevordert die allergische reacties in het lichaam kunnen verhogen. Yoga vermindert stress, dus kan het verlichting brengen. Daarnaast kunnen verschillende yoga ademhalingstechnieken een verstopte neus openen en meer lucht geven aan je longen. Doe het drie keer per week tijdens het allergieseizoen voor het beste resultaat.
Eet gezond
Een aantal voedingsmiddelen helpen je de allergie te bestrijden. Eet veel broccoli, want dat helpt bijvoorbeeld tegen verstopte neuzen. Citrusvruchten bevatten veel vitamine C, die wonderen doen bij allergieën. Boerenkool verlicht allergieproblemen, net als vlierbessen. Uien, peterselie en knoflook treden op als natuurlijke antihistaminica.
Bron: Mother Nature Network, ABC News
Lees ook
GoLDFABRIK wint modeBattle
Joke Bom: “Mijn inloopkast is de droom van iedere vrouw.”
Lijnzaad helpt bij verlagen bloeddruk

3 reacties op “6 tips tegen allergie”

  1. Jullie zeggen dat ik groene thee moet drinken om mijn weerstand te vergroten.
    bedoel je niet te verlagen ?
    mensen die een alergie hebben hebben een hyperactieve verdediging die dingen aanvalt die niet nodig zijn…
    ik denk zeld dat als mijn verdediging hoger was. ik doood ziek op bed zou liggen

  2. Interessante tips. Een aanvullende tip: was regelmatig bijvoorbeeld je beddengoed. Het bed kan namelijk de huisstofmijt aantrekken, een spinachtig beestje waarbij veel mensen allergisch zijn voor de uitwerpselen ervan.

Reacties zijn uitgeschakeld.