6x meer subsidie naar vuile energie

Foto: Señor Codo, Flickr

Veel mensen denken dat windmolens en zonnepanelen fors gesubsidieerd worden. De werkelijke subsidieslurpers zijn echter fossiele brandstoffen. De wereld betaalt jaarlijks 312 miljard dollar subsidie voor fossiele brandstoffen. Dit is 6x meer dan wordt besteed aan duurzame energiebronnen, namelijk 57 miljard dollar. Dit blijkt uit een rapport van de International Energy Agency (IEA).

De IEA adviseert landen om een groter deel van de subsidies te investeren in duurzame energiebronnen. Dit stimuleert investeringen uit de private sector en verbetert markt mechanismen.

Bron: Reuters

Lees ook

Over de schrijver

5 reacties op “6x meer subsidie naar vuile energie”

  1. "Veel mensen denken dat windmolens en zonnepanelen fors gesubsidieerd worden" Als we naar de cijfers kijken per energie eenhied, want het aandeel wind en zon is nog minimaal, dan hebben die "veel mensen" gelijk. Het advies zou moeten zijn MINDER subsidie. Nadat de subsidie verlaags is zijn zonnepanelen goedkoper geworden!

    In zijn energieboek zegt David MacKay dat vaak getallen worden gebruikt om te imponeren niet om te informeren. Dat blijkt hier ook!

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020