7 redenen om van hardlopen je favoriete sport te maken

Veel mensen moeten er niet aan denken om wekelijks of zelfs dagelijks hard te lopen. Toch is het een goede manier om in vorm te blijven. Je kunt het immers overal doen en praktisch al je spieren zijn in beweging. Mocht dat nog niet voldoende zijn, dan lees je hier nog zeven redenen waarom hardlopen toch écht je nieuwe favoriete sport zou moeten worden.

1. Hardlopen is groen
Het enige dat je nodig hebt zijn kleren en schoenen. Je hoeft niet lid te zijn van een sportschool, je hoeft geen dure materialen te kopen; veel groener kan het niet.
2. Het bespaart veel geld
Hardlopen bespaart niet alleen een abonnement op de sportschool, maar ook regelmatige sessies bij de therapeut of coach. Hardlopen is een goede manier om je hoofd leeg te maken en op nieuwe ideeën te komen.
3. Het is een goedkope manier om sociale contacten te onderhouden
Sociale contacten zijn belangrijk, maar als je met elke vriend of vriendin regelmatig wat gaat drinken of eten, kan dat behoorlijk in de papieren lopen. Samen hardlopen is veel voordeliger en motiveert ook nog.
4. Het vermindert stress
Uit onderzoek van de Universiteit van Georgia blijkt dat een uur sporten drie keer beter werkt tegen stress dan uitrusten.
5. Het ziet er goed uit
Als je niet voor jezelf hardloopt, doe het dan voor anderen. Post je Runkeeper-scores en stoere hardloopoutfits op Facebook en Twitter en wacht to de reacties binnenstromen. Wedden dat dat motiveert?
6. Het kan anderen helpen
Er worden regelmatig hardloopevenementen georganiseerd voor het goede doel. Des te verder en sneller je kunt hardlopen, des te meer geld dit oplevert voor het goede doel.
7.  Het levert een legale ‘high’ op
Hardlopen zorgt ervoor dat er veel endorfinen in de hersenen terecht komen. Dit zijn opiumachtige stoffen die werken als een natuurlijke morfine én een heel goed gevoel geven. In sommige gevallen is dat gevoel zó goed, dat hardlopers praktisch niet meer kunnen stoppen met hardlopen.
Bron: Ecosalon.com
 

2 gedachten over “7 redenen om van hardlopen je favoriete sport te maken”

  1. Een alternatief : de unieke Nederlandse sport Dynamic Tennis, vroeger Dutch Tennis genoemd. We hebben leden die al 82 jaar zijn en de jongste is 17. Het is weinig blessuregevoelig. Iedereen kan het snel aanleren en het gaat niet zozeer om spierballen ontwikkeling, maar veel meer om inzicht, anticiperen op de handelingen van je tegenstanders. Meestal wordt er dubbel gespeeld. Soms moet men zeer snel kunnen reageren , flitsen naar het net voor dat zacht daarover getikte balletje (17 gram .. ) Omdat het een combinatie is van gewoon tennis, badminton ( de veldgrootte ) en tafeltennis (oude telling tot 21 punten) , kan men dus ook de bal uit de lucht terug spelen of hem eerst op de vloer laten komen. Soms noemt men het ook wel ‘vloertafeltennis’ . Bijkomend voordeel: het is zeer goedkoop, wij betalen maar 11 euro per maand en kunnen daarvoor 18 uur spelen en je hoeft zelden even aan de kant te zitten. Kan wel natuurlijk, voor sociaal contact of gewoon uitpuffen na een wedstrijdje met vele lang durende rally’s, soms wel tot 43 slagen heen en weer . . .dan komt het op de zenuwen aan: niet dat ene punt willen forceren…
    Zie ook de Bondswebsite http://www.dynamictennis.nl met YouTube filmpjes van demo’s en topwedstrijden. Jammer dat het in de Randstad en Noord-Nederland totaal niet bekend is… laat staan in het buitenland b.v. het grote buurland Deutschland. Dus: wie Nederlands kampioen is, is ook Europees en Wereldkampioen, jawel.
    Er zijn dan ook verschillende soorten toernooien, zowel NK als regionale in Gelderland en Brabant / Limburg.

Reacties zijn gesloten.