7 tips om goed voorbereid op pad te gaan met een elektrische auto

Rijden in een elektrische auto wordt steeds populairder. Met deze 7 praktische tips ga je goed voorbereid onderweg zodat je onderweg niet voor verrassingen komt te staan.

1. Opgeladen op weg

Zorg je de elektrische auto volledig opgeladen is voor vertrek, zeker als je een langere rit moet maken. Onderweg opladen bij een laadpaal of aan het lichtnet kost immers extra reistijd.

2. Gratis apps downloaden

Voordat je op pad gaat, heb je natuurlijk ook de gratis Fastned app op je smartphone gezet, zodat je altijd weet waar het volgende snellaadstation is. Reken erop dat ook bij Fastned laadstations het nog altijd 20 tot 25 minuten kost om je auto 80% op te laden. Een andere handige app is die van Newmotion. Hierop vind je alle gewone laadpalen.

3. Plan je route vooraf

Plan je route vooraf en bedenk dat je weet waar je kunt opladen. Op de Fastned App kun je zien aan welke kant van de snelweg je moet zijn, niet onbelangrijk als je nog maar een paar kilometer op je teller hebt. Hou altijd rekening met een marge van minimaal 30 km.

4. Leer van je eigen rijgedrag

Zuinig rijden bespaart stroom en vergroot je actieradius. Haal dus niet te snel in en matig je snelheid. Dat scheelt kilometers extra rijden.

5. Leer onthaasten

Voor een langere rit moet je tijd inbouwen om onderweg op te laden. Kom je in een file terecht? Geen probleem, tijdens filerijden laadt de accu juist op! Zo maak je van de nood een deugd.

6. Dekentje mee

Verwarming, radio, lampen, alles kost uiteraard stroom. Neem daarom bijv. in de winter een lekker dekentje mee zodat je tijdens het opladen toch lekker warm blijft.

7. Wees trots op jezelf!

Je bent goed bezig door elektrisch te rijden. Als je zorgt dat je groene stroom laadt, stoot jij immers geen co2 meer uit.

En woon je in de buurt van Uden? Check dan dit bericht over het delen van auto’s.

Over de schrijver

1 reactie op “7 tips om goed voorbereid op pad te gaan met een elektrische auto”

Reacties zijn uitgeschakeld.