7 tips voor een langer en bewuster leven

4956707000 Fd424183Ca
Bron: Fouquier (Flickr.com)

Hoewel wetenschappers snelle vorderingen maken op het gebied van langer leven, wordt er vaak één belangrijk onderdeel vergeten: bewust ouder worden. Bewust leven, onder andere door meditatie, verlengt het menselijk leven door het verminderen van angst, stress en depressie. Daarnaast verlengt het ook de subjectieve levensduur. Want zonder het ons te beseffen, leven we op de automatische piloot en vergeten we om ons heen te kijken.

Bewust leven
Door bewuster te gaan leven, verdubbelen we volgens biochemicus Danny Penman onze levensverwachting. Samen met Mark Williams ontwikkelde Penman zeven stappen die je op weg helpen naar een langer leven.

Ga wandelen
Wandelen is een goede stemming-booster en ontspanningsmethode. Het kalmeert de zenuwen en geeft weer perspectief. Extra goed werkt een wandeling in de wind of regen.

Neem tijd om te ademen
Ben je moe, boos, angstig of ongelukkig? Neem een drie-minuten-adempauze. Zie het als een adem van frisse lucht.

Verander van stoel
Je kunt een stress-cyclus doorbreken, wanneer je jouw gewoontes verandert. Maak bewust de keuze om op een andere stoel te gaan zitten en bekijk de wereld eens van een andere kant.

Geniet van het hier en nu
Geluk is het kijken naar dezelfde dingen met andere ogen. Het leven gebeurt immers hier, op dit moment. Door het beste van het moment te maken, leef je bewust.

Leef bewust bepaalde momenten
Kies een paar gewone activiteiten van het dagelijks leven en zorg voor een bewuste ervaring. Bijvoorbeeld tijdens het koken. Beleef intens de smaak, geur en aanraking.

Ga mediteren
Mediteren helpt ons bewuster in het leven te staan. Dankzij het mediteren, merk je dat een groot deel van de stress en problemen sterk vermindert.

Ga naar een film
Vraag een vriend of familielid om met jou naar de film te gaan. Kies voor een tijdstip in plaats van een film en laat op je afkomen wat er draait. Het is gebleken dat het onverwachte ons het meest gelukkig maakt. Dus wanneer je op de bonnefooi naar de film gaat zonder van te voren te weten wat je gaat kijken, zul je zien dat je wordt verrast door de ervaring. Dus ga en geniet!

Bron: MNN.com

Lees ook
De fiets als redder van de wereld
3 doorbraken maken zonne-energie nog goedkoper
Gif op de stoep niet meer nodig

6 gedachten over “7 tips voor een langer en bewuster leven”

  1. Pingback: 5 tips om dit jaar je goede voornemens wél waar te maken

  2. Ik hoop dat veel meer mensen bewuster gaan leven en kiezen voor de dingen die ZIJ willen. Met name op het gebied van gezondheid, voedsel, financiën en geestelijke gezondheid.

Reacties zijn gesloten.