10 apps voor een groenere lifestyle

5025900536 63B531A057
Foto: Johan Larsson, Flickr

Apps zijn handige hulpmiddelen om dagelijks een stukje groener te leven. Wij selecteerden 8 groene apps voor jou.

*update* Dankzij tips van gebruikers hebben we nu 10 i.p.v. 8 apps.
Hier vind je nog meer apps
Groene app maakt vakantie in Nederland een avontuur
Bewust consumeren dankzij boodschapp
Meet de prestaties van je zonnepaneel met een smartphone
Oplaadpalen
Met deze app vind je de waar de dichtstbijzijnde laadpalen voor elektrische voertuigen te vinden zijn. Handig om “lange-afstandsangst” aan te pakken.
Van de website: “Features: Huidige locatie op de kaart, Oplaadpalen op de kaart, Als alternatief de oplaadpalen in een lijst, Adresgegevens van de oplaadpalen, Route plannen naar de oplaadpaal”
Voor Android en iPhone
Plugsurfing.nl heeft ook een app waar je laadpalen kunt vinden: Voor Android en iPhone.
Essent biedt een e-rijden app aan met laadpaallocaties én de mogelijkheid om het opladen van je auto op afstand te regelen. Voor iPhone en Android.
Rankabrand
De app bij het welbekende Rankabrand.org. Handig om scores van merken te checken terwijl je in de winkel staat.
Van de website: “Deze app helpt je bij het shoppen om te kiezen voor merken met de hoogste scores voor klimaat, milieu en fairtrade principes. Bijna alles wat we kopen is gemaakt in verre landen, van voeding en kleding tot elektronica. Ook in die landen moeten bedrijven verantwoord omgaan met mens en planeet aarde. Hoe zorgen de grote merken ervoor dat arbeiders werken onder eerlijke omstandigheden, en dat milieuvervuiling en de uitstoot van broeikasgassen wordt beperkt? In deze App zie je de eindscore van honderden merken. Vergelijk snel en maak je eigen keuze!”
Voor iPhone
Ik kom in actie
Iets goed doen voor de wereld is makkelijker dan ooit. De acties van de website vind je met de app in handzaam formaat op je telefoon.
Van de website: “Ikkominactie.nl is een website waarop acties worden verzameld voor een betere wereld. Met de ikkominactie-app kun je deze acties nu ook gemakkelijk op je eigen telefoon uitvoeren. Ook wordt je op de hoogte gehouden van nieuwe acties.”
Voor Android
Natura 2000 app
Wil je buiten wandelen, maar weet niet waar? Een speciale app laat zien waar de Natura2000 gebieden te vinden zijn.
Van de website: “De Natura 2000 LAYAR-laag biedt informatie over Natura 2000-gebieden die zich in uw omgeving bevinden. Dit betreft onder meer de begrenzing van een gebied, een beschrijving en een overzicht van belangrijke plant- en diersoorten .”
Voor iPhone en Android, maakt gebruik van de layar-app
Staatsbosbeheer app
Ook Staatsbosbeheer biedt een wandel-app, met informatie en routebeschrijvingen naar meer dan 100 natuurgebieden.
Van de website: “Je wilt lekker naar buiten. Voor een wandeling, een ommetje of zomaar wat rondstruinen. Maar waar moet je zijn? En hoe kom je er? Met de Naar Buiten app van Staatsbosbeheer kun je kiezen uit meer dan 100 natuurgebieden in Nederland. Kies hoe ver je wilt reizen en druk op de Naar Buiten-knop. Je vind dan natuurgebieden bij jou in de buurt. Of in de omgeving waar je een weekendje logeert of een dag op bezoek bent. ”
Voor iPhone en Android
Afvalscheidingswijzer
Soms kan het best lastig zijn om te bedenken in welke afvalbak welk afval moet. Milieucentraal maakt het je makkelijk met de afvalscheidingswijzer.
Van de website: “Uw afval scheiden? Natuurlijk wilt u dat, maar wat moet waar? De Afvalscheidingswijzer van Milieu Centraal wijst u direct de juiste manier. Handig! Een glazen fles hoort in de glasbak, maar een drinkglas hoort in de vuilnisbak bijvoorbeeld. De kartonnen dozen van afhaal- of bezorgpizza’s horen ook in de vuilnisbak, maar die van een diepvriespizza kan bij het oud papier. De Afvalscheidingswijzer helpt u honderden afvalproducten op de juiste manier weg te gooien.
Voor iPhone
Allesduurzaam
Deze app biedt meer dan 10.000 duurzame adressen. Ook de route naar een adres kan via Google Maps app makkelijk ingevoerd worden.
Van de website: “Met deze handige app van Allesduurzaam vind je in een handomdraai elk duurzaam adres bij jou in de buurt of in de stad van jouw keuze. Dus zoek je een biologisch restaurant, natuurverf of een fair trade spijkerbroek: deze app wijst je de weg.”
Voor iPhone en Android
Greenmeter
Deze engelstalige app geeft je tips om je rijgedrag in de auto te vergroenen en te bezuinigen op brandstofkosten. De app geeft directe feedback terwijl je rijdt.
Van de website: “greenMeter is an app for the iPhone and iPod Touch that computes your vehicle’s power and fuel usage characteristics and evaluates your driving to increase efficiency, reduce fuel consumption and cost, and lower your environmental impact. Results are displayed in real time, while driving, to give instantaneous feedback. ”
Voor iPhone.

Over de schrijver

3 reacties op “10 apps voor een groenere lifestyle”

  1. Ik woon in een (vanuit NL gezien) ver weg, in Thailand namelijk, en ga op vakantie ergens anders ver van NL weg, Indonosie en Australie dit jaar. Ik wil ondermeer Japans eten (en ik wil nog veel meer). Mijn vraag is: heb ik in verre buitenlanden aan een app?

Reacties zijn uitgeschakeld.