8 manieren om gezond oud te worden

Gezond Oud
Onderzoek wijst uit dat honderdjarigen bepaalde eigenschappen hebben die hen geholpen hebben om deze respectabele leeftijd te bereiken. Zoals de manier waarop ze eten, bewegen en omgaan met stress. Thomas Perl, professor aan de Universiteit van Boston, is van mening dat de levensverwachting verlengd wordt als je je aan de volgende regels houdt:
Flos dagelijks
Het klinkt vreemd, maar dagelijks flossen heeft effect op de levensduur. Het kan helpen om jouw slagaders gezond te houden, omdat het aantal bacteriën in de mond vermindert wordt. Uit studie blijkt namelijk dat mensen die grote hoeveelheden bacteriën in hun mond hebben, meer kans hebben op verdikking in de slagaders wat kan leiden tot hart- en vaatziekten.
Wees een gewoontedier
Door het aanhouden van strikte routines, het eten van hetzelfde soort dieet, om dezelfde tijd naar bed gaan en opstaan, houdt ons lichaam in voortdurend evenwicht. Hoe ouder je wordt, hoe meer tijd het lichaam nodig heeft om te herstellen van een late nacht of teveel alcohol. Hierdoor ben je vatbaarder voor een griepvirus of bacteriële infecties.
Zorg voor minstens zes uur slaap
Om jaren toe te voegen aan jouw leven, moet je zorgen voor tenminste zes uur slaap per nacht. Slaap helpt de cellen in ons lichaam te vernieuwen en het lichaam te reguleren.
Gebruik humor, verminder stress
Bekijk de wereld met een gezonde dosis humor. Het blijkt dat honderdjarigen geen binnenvetters zijn en goed met stress kunnen omgaan. Zoek dus naar manieren om met stress om te gaan: yoga, beweging of meditatie. Regelmatig rustig ademhalen, helpt ook al.
Blijf actief
Uit onderzoek blijkt dat wanneer mensen opeens stoppen met werken obesitas en diverse andere chronische ziekten de kop opsteken. Mensen zijn minder actief, waardoor deze ziekten de kans krijgen. Oplossing is om niet te stoppen met werken of vrijwilligerswerk te gaan doen.
Blijf in contact
Regelmatig in contact blijven met familie en vrienden voorkomt een depressie. Vooral oudere weduwen en weduwnaars kunnen baat hebben bij deze tip. Daarna geeft een dagelijkse verbinding met een goede vriend of familielid het extra voordeel van iemand die ze in de gaten houdt.
Leef religieus
Amerikanen die zichzelf omschrijven als Zevende-dags Adventisten hebben een gemiddelde levensverwachting van 89, ongeveer tien jaar langer dan de gemiddelde Amerikaan. Zij geloven dat het lichaam in bruikleen is van God en leven ook op die manier. Dat wil zeggen: niet roken, alcohol misbruiken of overmatig snoepen. Volgelingen houden meestal een vegetarisch dieet op basis van fruit, groenten, bonen en noten aan en krijgen veel beweging. Ook zijn ze gericht op familie en gemeenschap.
Wees betrouwbaar
Uit langlopend onderzoek blijkt dat mensen die voorzichtig leefden en betrouwbaar waren het oudst worden. Volgens onderzoeker Friedman komt dit omdat deze mensen geneigd zijn om braaf adviezen van artsen op te volgen, vaker een gelukkig huwelijk hebben en tevreden zijn met hun werk.
Bron: Huffingtongpost.com
 

7 gedachten over “8 manieren om gezond oud te worden”

 1. ze zijn niet gek en ik kan het weten ik ben ineens ziek geworden en ik dacht dit is al de tweede keer dat ik bijna dood was maar ik laat ermij niet onder krijgen ik kan niet goed praten en dit is weer een gevecht voor mij maar ik ben er nog petje af voor wie dit red zonder hulp

 2. zevende dags adventisten zijn een sekte vergelijkbaar met de mormonen en de jehova getuigen.
  Ze leggen niet alleen strikte voedingsregels op aan hun leden, maar eisen ook nog eens het houden van de oudtestamentische geboden als maatstaf voor de verlossing.
  Ze laten zich leiden door een zogenaamde profetes uit de de 19de eeuw die profeteerde dat Jezus in 1844 al zou terugkomen.
  Kortom, uit de buurt blijven van die maloten.

  1. Beter niet te snel te oordelen. Mijn advies? Eet de vis op en laat de graten liggen. Gooi niet het kind met het badwater weg. Als je oud testamentische voedsel geboden volg is daar niets mis mee. In tegendeel. Alle geboden daar gegeven zijn goed, ze komen van de Schepper zelf. Hij weet het beste wat goed is voor zijn maaksel . Ze zijn gegeven voor een optimale bescherming. Dat de mens vies is van regeltjes komt door zijn rebellie. In vrijheid toegepast kom je goed uit als je ze naleeft. Daarom heb je ook een eigen vrije wil gekregen. Je mag kiezen voor het goede. niemand dwingt je.

 3. wat een onzin, vooral dat leef religieus, dat je zelf zo beperkt bent om in deze onzin te geloven wil niet zeggen dat je maar klakkeloos jouw overtuiging overal kan neergooien

  1. Leef niet religieus, maar leef in relatie met je Schepper. Bewust leven als goed rentmeesters is je opdracht. Een goede handleiding is het Woord van God daarbij , de Bijbel. De sgn. voedsel wetten , zijn geen opgelegde regels van een dictator of zo , het zijn wijze raadgevingen van een liefhebbende Vader.
   Hij die alles geschapen heeft kan het alleen het beste weten. Als ik mijn kind bescherm door te zeggen niet over te steken als er een auto aankomt is dat toch geen verkeerd advies of een wet ? Zo zijn die leefregels ook bedoeld tot bescherming en als wij daar naar zouden luisteren en ervaren dat ze inderdaad goed zijn , hoeven we ons er ook niet meer zo tegen af te zetten. Kom je blijft toch geen eeuwige puber?

Reacties zijn gesloten.