8 simpele manieren om je thuis blijer te maken

MAZZALIARMADI.IT, Flickr.com
MAZZALIARMADI.IT, Flickr.com

Een thuis is meer dan alleen een dak boven je hoofd. Het is een verlengstuk van jezelf en een plek die invloed heeft op hoe je je voelt. Een fijn huis kan je een fijn gevoel geven, terwijl een huis waarin je je niet prettig voelt, precies de tegenovergestelde uitwerking heeft. Met deze 8 simpele tips kun jij ervoor zorgen dat je thuis (nog?) blijer wordt dan je nu bent.

1. Ruim op. Neem elke dag even drie minuten om de belangrijkste troep op te ruimen, met name in de ruimtes waar je veel komt. Rommel veroorzaakt stress, terwijl opruimen rust geeft.

2. Maak je bed op. Door je bed op te maken, begin je je dag al opgeruimd en is de kans groter dat je ook verder productiever, vrolijker en meer gemotiveerd bent. Bovendien is het lekkerder om ‘s avonds weer in een opgemaakt bed te kruipen.

3. Schrijf elke avond voor je gaat slapen in één zin op waar je deze dag dankbaar voor bent. Dat laat je even nadenken over de dag en helpt om dankbaarheid te ontwikkelen. Dat maakt gelukkiger.

4. Doe dingen voor je partner of huisgenoot, zonder iets terug te verwachten. Dat helpt bij het ontwikkelen van gezonde relaties. Als je iets terugverwacht, ga je onbewust ook bijhouden hoe goed de ander ‘scoort’ en opzichte van jou en dat zorgt voor negatieve gevoelens.

5. Investeer in ervaringen thuis. Spaar bijvoorbeeld voor een mooie gourmetset waarmee je met vrienden of familie kunt eten of investeer in een home cinema set als je graag tv kijkt.

6. Zoek elke dag een paar minuten verbinding met iets dat groter is dan jezelf. Dat kan geloof zijn, maar ook bijvoorbeeld natuur. Op die manier kun je sommige dagelijkse ergernissen ineens weer veel beter in perspectief plaatsen, waardoor ze je stemming niet beïnvloeden.

7. Bel dagelijks een vriend of familielid. Je kunt dit gewoon doen terwijl je je bed opmaakt, opruimt of de vaat doet. Ook als je denkt dat je echt een ‘loner’ bent, zul je merken dat je je beter voelt als je omgaat met mensen om wie je geeft.

8. Voorzie je huis van positieve herinneringen, door items met een sentimentele waarde neer te zetten. Dan kun je regelmatig de ervaring of gebeurtenis achter dat item oproepen, wat een gelukkig gevoel geeft.

Bron: Apartment Therapy

Lees ook:

Eten waar je de 100 mee kunt halen: okra

Luchtvervuiling is een sluipmoordenaar. Hoe zit het in jouw straat?

DIY: 3 manieren om zelf make-up remover te maken