8 tips voor een milieuvriendelijke vakantie

Bron: Chris Gin - Flickr.com
Bron: Chris Gin – Flickr.com

De zomervakantie komt eraan, de hoogste tijd om een vakantie te boeken. Met deze tips minimaliseer je jouw ecologische voetafdruk en maak je de vakantie zo groen mogelijk.
Kies groenere manieren van vervoer
Vliegen is één van de meest milieuonvriendelijke methodes van reizen. Kies daarom bij het boeken van een vlucht voor een route met zo min mogelijk tussenstops. Als je eenmaal je bestemming hebt bereikt, kies dan voor openbaar vervoer of het huren van een hybride voertuig. Is het lekker weer? Ga wandelen of fietsen.
Overweeg koolstofcompensatie voor het reizen
Je hoeft je niet schuldig te voelen als je met het vliegtuig op vakantie gaat. Je kunt ervoor kiezen om jouw koolstof verbruik te compenseren. Investeer in groene veranderingen die bijdragen aan het verminderen van de mondiale uitstoot van kooldioxide. Zo wordt de balans hersteld.
Laat verpakkingsmateriaal thuis
Gooi de verpakking van jouw nieuwe tandenborstel niet weg in het hotel of op de camping, maar laat het thuis. Veel landen hebben nog geen recycling, dus zal het niet worden afgevoerd zoals het in Nederland wordt gedaan.
Kies voor groene accomodaties
Bij de keuze van huisvesting, check of het vakantieverblijf lokale bedrijven ondersteund of milieuvriendelijke water- en afvalsystemen gebruikt. Gezondheid- en wellnesslocaties staan bijvoorbeeld vaak bekend als eco-vriendelijk.
Kies voor milieuvriendelijke activiteiten
Of je nou gaat paardrijden door het regenwoud, vogels spot in Ierland of wilde bloemen bekijkt in Spanje, kijk of het zo groen mogelijk kan. En ga je zwemmen, wandelen of fietsen, doe dit in publieke gebieden en niet in een beschermd natuurgebied.
Gebruik milieuvriendelijke producten
Jouw zonnebrandlotion lijkt misschien onschuldig, maar kan ingrediënten bevatten die een verwoestend effect hebben op de natuur. Kies daarom voor milieuvriendelijke producten als shampoo en sunblock.
Doe zoals je thuis doet
Wat je thuis doet, doe je op je vakantieadres ook. Houd je thuis rekening met waterverbruik, ga dan niet op vakantie een uur onder de douche staan. Kies je thuis voor lokale producten, kies dan op je vakantieadres ook voor producten van de zelfstandige, lokale bedrijven.
Bron: Fresh Juiche, Canadian Living
Lees ook
Eropuit in de meivakantie? De leukste natuuruitjes vind je hier
DIY: Maak zelf waspoeder op natuurlijke basis
Red de bij, word stadsimker

1 gedachte over “8 tips voor een milieuvriendelijke vakantie”

  1. "Kies daarom bij het boeken van een vlucht voor een route met zo min mogelijk tussenstops."
    "Overweeg koolstofcompensatie voor het reizen".
    "huren van een hybride voertuig".
    Weer een stevig staaltje oplichting.

Reacties zijn gesloten.