8 tips voor verrot goede boodschappen

PruimOkee, je gaat het doen. Beter eten, of gewoon: goed eten.  Al die verhalen over lekkerder in je vel, minder belastend voor het milieu, voor de toekomst. Nou ja, dat is wellicht wat veel in een keer… Maar je moet ergens beginnen. Waar kun je dan die verrot goede boodschappen doen?  Een paar ideetjes:

  • Biologische supermarkt: het stoffige imago allang voorbij! Geluksvogels in Amsterdam of Haarlem kunnen terecht bij de mooiste: Marqt. Voor alle dagelijkse en supersmaakvolle heerlijkheden.
  • Lokale markt: niet per se onbespoten, maar wel vers. En vers is altijd beter. Overigens zijn er steeds meer biologische markten: dan sla je twee vliegen in een klap!
  • Online winkels: steeds vaker kun je online je –biologische- boodschappen doen. Meestal moet je je ze dan op een afgesproken dag op een ophaalpunt bij jou in de buurt oppikken.
  • Groenten- en/of fruitpakket: handig als je geen inspiratie hebt. Wekelijks staat een volle tas klaar, via een abonnement. Op te halen op een specifiek punt en voldoende voor 3 a 4 maaltijden. Vaak met recept!
  • Landwinkel of Boerderijwinkel: boeren die zelfgemaakte zuivel, scharreleieren of groenten van eigen teelt verkopen. Goed voor de lokale economie! Niet per se biologisch, maar een winst op ‘foodmiles’.
  • Je eigen moestuin: zaai sla, spinazie en andere makkelijke groenten, geef water en oogst. Makkelijker kan niet. Geen tuin? Een paar sinaasappelkistjes passen ook op balkons en dakterrassen.
  • Biologische wijnen: ook wijn kan gezonder. In de traditionele wijnteelt wordt enorm veel gif gebruikt en dat kan ook anders. Met meer respect voor de natuur en voor de wijndrinker dus 🙂
  • Speciaalzaken: stap eens een lokale speciaalzaak binnen. Met eigengemaakte worst of alleen maar Spaanse of tropische producten. Vaak met veel liefde en aandacht gemaakt. Het verschil in smaak kan enorm zijn. Experimenteer en durf!

Wat zijn jouw favoriete boodschap-adressen voor goed eten? Laat het ons weten. Dan kan iedereen er van profiteren!

Special “Verrot goed eten”

Een Happy Meal ziet er na een jaar nog precies hetzelfde uit. De hamburger vergaat niet, de frietjes blijven glanzend geel. Bacterieën, schimmels, muizen en vliegen laten het onberoerd, omdat er niks in zit wat de moeite van het eten waard is. Wat de natuur niet blieft, is voor ons ook niet geschikt. In deze special laat hetkanWel je zien hoe je goed kunt eten met voedsel dat wél verrot. In de keuken, in het restaurant, in de winkel en op je balkon — verrot goed eten is makkelijker te vinden dan je denkt.

Lees ook

Lekker naar de bioboer

Red de planeet door meer te genieten

Recept: Hartige seizoenstaart met snijbiet en oude kaas

Over de schrijver

2 reacties op “8 tips voor verrot goede boodschappen”

  1. Pingback: Teff: langer sporten, beter afvallen met oeroud graan - hetkanWel.nl

  2. Pingback: Kalender vol seizoensgroenten en -fruit - hetkanWel.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.