Voor 30.000 euro kan je huis van energielabel F naar A++

Beter_Op_De_Meter_Realiseert_Labelsprong_Binnen_5_Werkdagen_1_MzlyvrHet verduurzamen van je huis kan soms een eindeloze en veel te dure klus lijken. Daarom beginnen veel mensen er ook niet aan. Met het project ‘Beter op de Meter’ kan je huis nu in slechts 5 dagen een labelsprong maken van een F naar een A++. Met een budget van 30.000 euro kan er een energiewinst geboekt worden van 80%.

De investering van 30.000 euro per woning is vooral handig voor corporaties met een beperkt budget die wel veel zogeheten “labelstappen” willen maken. Dat betekent dat het energielabel niet een klein beetje, maar flink beter wordt. Het project is een samenwerkingsverband van een aantal renovatiebedrijven die eerder al het renovatiekompas lanceerden. Met het renovatiekompas kan je in slechts 10 minuten precies berekenen wat de kosten en baten zijn van ieder renovatieproject.

Na afloop van de renovatie is je huis als het goed is volledig tochtdicht en schimmelvrij, zonder dat je binnenklimaat eronder lijdt. De bedrijven claimen dat de hele verduurzaming van de woning in slechts 5 dagen afgerond kunnen worden omdat de werkzaamheden allemaal tegelijkertijd uitgevoerd kunnen worden. Bovendien beloven ze geen onnodige maatregelen te nemen die weinig effect zullen hebben.

Hoewel €30.000 een relatief laag bedrag is voor een totale duurzame make-over (er zijn genoeg mensen die dat bedrag neertellen voor enkel een keuken), is de kans groot dat je dat geld toch niet op de bank hebt staan. In veel gemeentes en provincies zijn subsidies beschikbaar. Landelijk bestaat er ook de energiebespaarlening, waarmee je tegen gunstige tarieven geld kunt lenen voor energiebesparende maatregelen.

En vergeet niet: je kunt natuurlijk ook zelf energie besparen door de verwarming een standje lager te zetten en je thermo-ondergoed en een warme trui aantrekken. Wil je meer tips om energie te besparen? Bekijk dan eens ons dossier ‘Energie besparing’.

Bron: Duurzaamgeboud, Renovatie-kompas