9-jarige jongen start crowdfunding om arme gezinnen een kerstkado te geven

Foto: Voorjebuurt.nl
Foto: Voorjebuurt.nl

De 9-jarige Kasper uit Rucphen is een crowdfundingcampagne begonnen om kinderen uit arme gezinnen een mooi boek voor kerst te kunnen geven. Hij bakt koekjes, maakt mooie muziek en doet nog veel meer om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Ook heeft hij al 20 boeken gedoneerd gekregen van zijn favoriete schrijver, Paul van Loon.
Kasper heeft een speciale pagina geopend waar mensen geld kunnen doneren voor zijn goede doel. Kasper: “Laatst dacht ik na over kerst. Eigenlijk gaat het niet om cadeautjes krijgen, maar om iets aan anderen te geven. Toen bedacht ik dat ik voor arme kinderen cadeautjes wil kopen en naar de voedselbank wil brengen. Ze krijgen nooit iets voor kerst omdat volwassenen denken dat er veel belangrijkere dingen zijn om geld aan uit te geven. Maar kinderen willen wel graag een cadeautje krijgen. Daarom wil ik iets moois voor ze kopen.”
Omdat Kasper autistisch is, ADHD heeft en vermoedelijk ook dyslexie vindt hij lezen niet makkelijk. Maar toch heeft hij een voorliefde voor boeken. Kasper: “Door boeken te lezen krijg je een grote fantasie en kun je veel dingen leren. Met een boek kun je afgeleid worden als het niet leuk is.”
Je kunt geld doneren vanaf €10. En als je doneert krijg je naast een goed kerstgevoel ook iets terug van Kasper. Afhankelijk van de hoeveelheid geld die je geeft, krijg je:
* Een video met een bedankje van Kasper en een liedje gespeeld op de hobo
* Een zakje kerstkoeken gebakken door Kasper
* Een kadobon voor Etsy.
Hier kun je Kaspers campagne steunen
Lees ook
16 jarige anti-Taliban activist Malala Yousafzai opent grootste bibliotheek van Europa
14-jarig meisje maakt gehakt van tv presentator in debat over GM-voedsel (video)
9-jarige haalt ruim een ton op voor strijd tegen kinderarbeid met limonadekraampje

Over de schrijver

1 gedachte over “9-jarige jongen start crowdfunding om arme gezinnen een kerstkado te geven”

Reacties zijn gesloten.