9 verrassende manieren om cola te gebruiken

Colablikje
Bron: Omarriva (Flickr.com)

Waar cola een vloek is voor onze taille, is het een wondermiddel om mee schoon te maken. We noemen negen verrassende manieren om cola te gebruiken.
Verbrande pannen
Heb je de aardappels te lang laten koken en zitten er nu lelijke brandplekken op de pan? Laat hem weken in cola en de plekken verdwijnen als sneeuw voor de zon.
Ontkalken waterkoker
Als je waterkoker toe is aan een ontkalkingbeurt, koop dan een fles cola. Het onderdompelen van de waterkoker in een bak cola helpt om de kalk los te weken. Daarna goed afwassen en afspoelen.
Tegelvoegen
Het is niet het allerleukste klusje in de tuin: het schoonmaken van de voegen tussen de tegels. Maar met cola zal het een stuk sneller gaan. Giet een beetje cola over de voeg, even laten inweken en veeg het weg.
Auto voorruit
In de zomermaanden is het een begraafplaats voor vliegen en muggen en in de winter vormt zich een zoutlaag op de voorruit van de auto. Water en zeep lijken op een gegeven moment niet meer afdoende. Maar wanneer je de voorruit met cola wast, heb je in een mum van tijd weer een helder uitzicht.
Hardnekkige vlekken en geuren
Cola maakt korte metten met vet- en bloedvlekken. Daarnaast helpt het ook om sterke geuren in kleding te elimineren. Voeg een blikje cola toe aan het wasmiddel en was jouw kleding schoon en fris.
Toilet
Geen toiletreiniger in huis? Geen paniek: giet een blikje cola in de toiletpot en laat het ongeveer een uur weken. Trek dan door en het toilet is gegarandeerd schoon.
Kauwgum in het haar
Heb je per ongeluk kauwgum in je haar gekregen? Ga niet lopen kliederen met een ijsblokje, maar dompel de pluk haar in een kleine kom cola. Laat het een paar minuten weken en veeg het af met een handdoek. Was daarna je haar en weg is de kauwgum.
Kwallenbeet
Au! Gebeten door een kwal? Door cola over het getroffen lichaamsdeel te gieten, wordt de pijn verzacht.
Geverfd haarHeb je jouw haar geverfd en heeft het niet goed uitgepakt? Cola light helpt om de foute kleur snel te vervagen. Giet een blikje cola over jouw haar en laat het een paar minuten inwerken. Was het daarna zoals je gewend bent.
Bron: Care2.com
Lees ook
Bestuur je computer met een plant
14 opmerkelijke producten van bamboe 100% groene stroom

1 gedachte over “9 verrassende manieren om cola te gebruiken”

Reacties zijn gesloten.