900 Amsterdammers vissen grote hoeveelheden plastic afval uit Amsterdamse grachten

Plastic Afval Vissen. Foto: Plastic Whale
Plastic Afval Vissen. Foto: Plastic Whale

Met een vloot van circa vijftig boten hebben zeker negenhonderd deelnemers afgelopen weekeinde gevist naar plastic afval. Dat deden zij tijdens Oud-Amsterdamsch Plastic Visschen, een initiatief van Stichting Plastic Whale. Met de actie vraagt de stichting op een positieve manier aandacht voor het grote probleem van de ‘plastic soep’. De verzamelde plasticvissers haalden vele kilo’s plastic uit het water.
Bekijk hier de beelden van de visactie:
[imagebrowser id=”77″]
De actie werd dit jaar voor de tweede keer gehouden. “Plastic afval ligt blijkbaar vele Amsterdammers na aan het hart”, zegt de initiatiefnemer Marius Smit. “Oud-Amsterdamsch Plastic Visschen lijkt inmiddels een nieuwe Amsterdamse traditie.”

Crowdfunden van gerecycleerde design boot

Plastic Whale wil met het opgehaalde plastic afval een design boot bouwen. Hiervoor heeft de stichting €19.500 nodig. Dan kan een mal gemaakt worden voor de romp. Als je wilt bijdragen kan dat. Vanaf €10 kun je op www.plasticwhale.com het project steunen. Als dank zet Plastic Whale de namen van alle donateurs straks op de boot van Amsterdams Grachtenplastic.
Lees ook
[adrotate group=”2″]
Amsterdammers vissen voor design boot van plastic afval
Beach Clean Up in Noordwijk hard nodig

Over de schrijver