Aan de bak met Lisette Kreischer en lavendel

11
Lisette Kreischer En Styliste Marloes Engelhard

Lisette Kreischer is de personificatie van de ecofabulous manier van leven. Zij weet als geen ander hoe je bewust en gezond leeft, zonder daarbij concessies te doen aan luxe. Zij bedacht het platform ‘Veggie in pumps’, waar idealisten elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast schreef zij diverse boeken, zodat ook wij ecofabulous kunnen worden. Haar nieuwste boek, ‘Lisette in Luilekkerland’, kwam afgelopen week uit.

Zo’n vijf jaar geleden kwam ik voor het eerst in contact met Lisette. Een jonge studente met dromen over een beter bestaan voor mens, dier en natuur. Ik droomde dezelfde droom, maar op een andere manier. Ik kan me herinneren dat ik onder de indruk was van dit sprankelende, gedreven meisje. We zaten bij haar op de bank en ik at haar eerste veganistische cupcake. Lisette: “Die cupcake herinner ik me nog! Ik had toen één recept die goed lukte en die maakte ik voor iedereen!”

Tijd rijp voor Lisette’s idealisme
Tegenwoordig lijkt alles te lukken bij Lisette. Ze heeft laten zien dat biologisch koken zonder vlees en zuivel helemaal niet moeilijk is en bovendien heerlijke, culinaire gerechten oplevert. Ze is haar eigen succesverhaal en een voorbeeld voor vele vergevorderde én beginnende idealisten. Zelf wijt ze het aan ‘de tijd’: “Het moment was gewoon goed. Vijf jaar geleden was er nog bijna niets. Ik ben er op het juiste moment ingesprongen.”

Tijd zal er zeker mee te maken hebben, maar het ligt ook aan deze jonge vrouw zelf. Want Lisette doét. En ze wil ook graag dat anderen doén. Dus is haar boekpresentatie in de vorm van een bakworkshop gegoten. “Niet lullen, maar poetsen. Ik steek graag de handen uit de mouwen en wat is er nu leuker dan lekkere dingen bakken?” Ik sputter nog wat dat bakken leuk is, maar nooit zo goed lukt bij mij. Maar de ecofabulous manier van bakken schijnt altijd te lukken, aldus Lisette. “Het is heel gemakkelijk: je gooit gewoon wat ingredienten door elkaar en een half uur later heb je iets heerlijks en gezonds op de tafel staan.”

12
Bosbessen houden van lavendel
Ik besluit om te gaan voor de ‘Blueberry & Lavender Love Muffins’. Een prestigieus klinkend recept, maar ik zwicht voor de beloofde ‘White Chocolate Cream Sauce’. Want chocolade staat niet voor veganisme, maar dat houdt niet in dat veganisten het niet lekker vinden. En Lisette’s kracht is om nieuwe dingen uit te vinden die nét zo lekker, of soms zelfs lekkerder, zijn dan het origineel. De lavendel is voor mij ook nieuw. Want mijn balkon staat vol met lavendel, maar ik heb er nooit aan gedacht om het door mijn eten te doen. En als het echt zo gemakkelijk gaat, dan moet zelfs een prestigieus klinkend recept een eitje zijn voor mij.

Ach, en of het echt zo makkelijk is om te maken, dat moet je zelf maar ondervinden. Tenslotte lukken pannenkoeken ook niet de eerste keer. Maar lekker wordt het wél.

15 14
Kijk voor meer informatie op de website van Uitgeverij Artemis

1 gedachte over “Aan de bak met Lisette Kreischer en lavendel”

  1. Ik ben ook aan de slag gegaan met dit recept en de cupcakes werden lekker, maar die saus is totaal mislukt bij mij. Had jij dat ook? Heel waterig en het smaakte gewoon smerig, als een soort olie-achtig drankje. Ik had ook het idee dat de ingredienten voor de saus niet helemaal klopten omdat er geen witte chocola in zat en er in de beschrijving opeens werd gesproken over boter, maar dat hoefde er helemaal niet in?
    Nouja, ik was benieuwd of jij dit ook hebt gehad. Liefs Esmee

Reacties zijn gesloten.