Aandeel duurzaam katoen naar 15,8%

Katoenproductie in Bangladesh. Foto: Solidaridad
Katoenproductie in Bangladesh. Foto: Solidaridad

Solidaridad en modeketen H&M gaan een strategisch partnerschap aan op het gebied van verduurzaming van de textiel-productieketen. Dat melden de ontwikkelingsorganisatie en het modeconcern op donderdag. De bestaande samenwerking op projectbasis is beide partijen zo goed bevallen dat zij hebben besloten tot een meerjarig strategisch partnerschap.

Janet Mensink, programmacoördinator Katoen & Textiel Solidaridad: “Alleen als wij onze krachten bundelen met het bedrijfsleven hebben we impact en kunnen wij de gehele productieketen verduurzamen, van de katoenvelden en textielfabrieken tot aan de consument in de kledingwinkel. Samen met H&M werkt Solidaridad aan winst voor het milieu en aan verbetering van werkomstandigheden en lonen.”

H&M en Solidaridad gaan met name samenwerken op de thema’s als de katoenteelt, watergebruik en arbeidsomstandigheden. H&M brengt donderdag ook zijn duurzaamheidsrapport uit. Het percentage duurzaam katoen is volgens H&M gestegen naar 15,8%, maar er is nog een lange weg te gaan naar 100% duurzaam katoen. Enige tijd eerder bracht het bedrijf al zijn nieuwe Conscious Collectie met duurzamere mode uit.

Rankabrand, een consumentenorganisatie die merken beoordeeld op duurzaamheid, beloonde H&M met een B label voor hun prestaties op duurzaamheid. Het is daarmee een van de betere retailers in de kledingindustrie. Ook Rankabrand meldde in haar rapport over duurzame mode dat er nog veel ruimte voor verbetering is, hoewel er ook bemoedigende voorbeelden zijn hoe het Wel kan.

Bron: Solidaridad

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Kuyichi lokt klanten naar de Wallen: “Pijpen, 10 euro”
Lease a jeans wil de mode-industrie veranderen

Over de schrijver

1 reactie op “Aandeel duurzaam katoen naar 15,8%”

  1. Pingback: Aandeel duurzaam katoen naar 15,8% | Nieuwe Aarde

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020