Aantal banen in zonne-industrie VS groeit 20x sneller dan nationaal gemiddelde

Zonnepanelen Installatie. Foto: Flickr.
Zonnepanelen Installatie. Foto: Flickr.

Een onderzoek in de VS toonde aan dat het aantal banen in de zonne-industrie 20x zo snel groeide als het nationaal gemiddelde van de VS.

Elk jaar houdt de Amerikaanse Solar Foundation bij hoeveel nieuwe banen de zonne-industrie oplevert. Dat gaat om banen in het maken van zonnepanelen, maar vooral in het installeren van de panelen op daken van bedrijven en huizen. Afgelopen jaar kwamen er 31.000 nieuwe banen in deze sector bij. In totaal zijn er 173.807 mensen werkzaam in deze industrie. Dat is een groei van 21,8% tegenover het landelijk gemiddelde van 1,1%.

“De zonne-industrie toont weer aan dat het een krachtige motor voor economische groei en het creëren van banen is,” aldus Andre Luecke, Voorzitter en directeur van de Solar Foundation. “De zonnesector groeide in 4 jaar tijd met een ongelooflijke 86 procent. Ons onderzoek laat zien dat van elke 78 banen die in het afgelopen jaar werden gecreërd in de VS er 1 in de zonne-industrie bij kwam – bijna 1,3% van alle banen.”

En het gaat hier niet om laagbetaalde banen. “De sector trekt veel hoogopgeleide en goedbetaalde professionals”, aldus Luecke.

Bron: Solar Foundation

Over de schrijver