Aardschokken maken Groningers steeds bozer


Nu er vanacht weer twee aardbevingen zijn geweest, beginnen Groningers zich serieus zorgen te maken over de gevolgen van de aardgaswinningen. In het noorden van de provincie Groningen zijn rond middernacht twee aardschokken geweest. Het epicentrum lag in beide gevallen in de buurt van Zandeweer. De tweede beving werd ook in de stad Groningen gevoeld.
Uit eerder gepubliceerde onderzoeken blijkt dat aardbevingen in Groningen de komende jaren heviger kunnen worden. Tot nog toe werd aangenomen dat de trillingen niet sterker zouden worden dan 3,9 op de schaal van Richter. In de toekomst kan de kracht van een beving bij het Groningen-veld weleens uitkomen op 4 tot 5. De schokken van vanacht waren 2,7 en 3,2 op de schaal van Richter.

Over de schrijver

7 reacties op “Aardschokken maken Groningers steeds bozer”

    1. Ja, dat is idd gek. Nederlanders kankeren, op het weer, op de benzineprijs. Zelfs op windturbines, die hun redding kunnen zijn.
      En dat is humor. De geschiedenis leert ons dat we van de geschiedenis niks geleerd hebben. Volgende ramp; het afval van de zonnepanelen aan het eind van hun levensduur. Tot over 20 jaar. xD

Reacties zijn uitgeschakeld.