Actiegroep wil energieneutraal huis voor iedereen

Ons Huis Verdient Het. Bron: Onshuisverdienthet
Ons Huis Verdient Het.
Bron: Onshuisverdienthet

In Nederland geven we elk jaar zo’n 13 miljard euro uit aan energiekosten. Dat is zonde, want met hetzelfde bedrag zouden we ook heel veel huizen energieneutraal kunnen maken. Dat zegt de organisatie Energiesprong. Een actie moet de politiek duidelijk maken dat er grote behoefte is aan energieneutrale huizen.

Het voordeel van een energieneutraal huis is dat de energierekening nul is. Maar er is veel geld nodig om huizen beter te isoleren, zonnepanelen te installeren en andere energiebesparende maatregelen toe te passen. Goede financieringsregelingen zijn dus nodig.

Op de website Onshuisverdienthet.nl kunnen mensen hun steun betuigen voor betere financieringsmogelijkheden en betere regelgeving om er voor te zorgen dat het energieneutraal maken van je huis altijd mogelijk is.

Wat Energiesprong precies gaat doen met de steun die ze krijgen is echter niet helemaal duidelijk. Misschien dat daarom de actie nog niet echt van de grond lijkt te komen. Op dit moment hebben net iets meer dan 1.500 mensen steun betuigd aan het initiatief, terwijl het doel 100.000 mensen is.

Gelukkig gebeurt er meer op dit vlak. Een heel concrete actie is de Energiebespaarlening waar mensen sinds 1 januari 2014 gebruik van kunnen maken..

Bron: Onshuisverdienthet

Lees ook
Studenten ontwerpen stijlvol passief-huis
[adrotate group=”2″]
Stijlvol huis op palen met minimale voetafdruk

1 reactie op “Actiegroep wil energieneutraal huis voor iedereen”

  1. Pingback: 1,8 miljoen huiseigenaren profiteren van ambitieus energieplan » hetkanWel.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.