Actrices doneren hun oscar-jurken aan goede doel

500Px Keira Knightley 2005 Squared
Keira Knightley Doneerde Verschillende Jurken Aan Het Goede Doel. Bron: Wikimedia

Het oscar gala is voor actrices het moment om smaak en stijl te etaleren. De vrouwelijke celebrities paraderen de mooiste mode creaties over de rode loper. Maar wat gebeurt er met smaakvolle outfits na het evenement? Want een echte beroemdheid gebruikt een outfit maar één keer. Veel actrices geven daarom hun jurk aan het goede doel.

Jurken voeden kinderen in Tanzania

In 2006 was actrice Keira Knightley genomineerd voor een oscar voor haar rol in Pride and Prejudice. Zij won geen oscar, maar de veiling van haar jurk leverde ontwikkelingsorganisatie Oxfam genoeg geld om 5000 kinderen in Tanzania 1 maand lang eten te geven. De Ijslandse zangeres en actrice Björk deed eerder hetzelfde. Zij baarde in 2001 opzien met een jurk in de vorm van een zwaan. Maar weinig modekenners konden het waarderen, maar haar jurk leverde Oxfam het nodige geld op.

Heidi Klum doneerde de jurk die ze droeg in 2008 aan Heart Truth, een speciaal programma van Diet Coke om vrouwen te wijzen op hartproblemen. Ook de kleur van haar jurk moest aandacht aan de campagne geven: die was opvallend knalrood.

Speciale stichting veilt filmkleding

De stichting “Clothes of our back” van filmsterren Jane Kaczmarek en Bradley Whitford zorgt dat kleding van beroemdheden wordt geveild voor goede doelen die met kinderen te maken hebben. De jurk die Keira Knightley droeg in de film Atonement werd bijvoorbeeld door deze organisatie geveild.

De organisatie veilt nu gesigneerde kleren uit de film “The kids are allright” die afgelopen zondag meedong voor een oscar in vier categorieën, maar er geen won. Ook kun je door acteurs gesigneerde flessen wijn kopen en andere kleding van beroemdheden.

Bron: takepart.com, accesshollywood.com, Clothes of our back

Lees ook

Over de schrijver