ADE Green zet dance scene in beweging voor 100% schone dansfeesten

Ade GreenBij de organisatie van festivals wordt steeds vaker aandacht aan duurzaamheid besteed. Maar we kunnen in Nederland nog veel leren van buitenlandse evenementen zoals het Shambala Festival dat voor 100% draait op schone energie. Het Amsterdam Dance Event (ADE) en ID&T organiseren daarom op 14 oktober de derde editie van ADE Green. Duurzame pioniers en organisatoren uit de dance scene komen hier bij elkaar en tekenen een groene toekomst. Als je ook wilt meedenken of een duurzaam dance event organiseren, dan ben je van harte welkom.

Tijdens ADE Green speelt innovatie een belangrijke rol. Vijf startups presenteren hun ideeën om anders om te gaan met water, afval en energie. De ideeën komen voort uit een speciale startup competitie van het innovatieplatform voor de event –en muziekindustrie, Open-House. Het winnende idee ontvangt €5000 en toegang tot het vervolgprogramma van Open-House voor een vliegende start. In de jury zitten onder meer Patrick van der Pijl van Business Models Inc. en Jim Stolze (NL), de drijvende kracht achter TEDxAmsterdam en Start Up Fest.

Dance event op 100% schone energie

De organisatie Julie’s Bicycle, die zich richt op het verduurzamen van de evenement industrie, presenteert een programma over Energie. Chris Johnson (UK) van Shambala Festival modereert de panels waarin de toekomst van evenementen en festivals centraal staat. Hoe kunnen organisatoren het beste omgaan met energie? Tegen welke grenzen lopen ze daarbij aan? En wat zijn mogelijke oplossingen?

Een nieuw onderdeel op het programma van ADE Green is een panel over duurzame catering. Hieraan doen onder andere Mikkel Sander (Roskilde Festival, DK) en Joszi Smeets (Directeur Youth Food Movement, NL) mee.

Duidelijk signaal naar de klimaattop in Parijs

ADE Green kijkt niet alleen hoe evenementen zelf kunnen verduurzamen, maar tijdens het evenement wordt de blik ook naar buiten gericht. Hoe kan de rest van de wereld worden aangespoord tot klimaatactie?

Begin december vindt in Parijs de conferentie van de Verenigde Naties (COP21) plaats waarin wereldleiders tot een nieuw klimaatverdrag moeten komen. De dance industrie heeft wereldwijd bereik en kan uitstekend passie en verbeelding losmaken. Daarom staat in het afsluitende panel van ADE Green de vraag centraal hoe de dance scene de aandacht op de klimaattop kan vestigen.

As speciale uitsmijter vindt ook de voorpremière plaats van de bijzondere film, Ice and the Sky van Oscar-winnaar Luc Jacquet. De film komt pas op 12 november in de bioscoop.

Wil je ook naar dit event?

Bestel hier tickets. Het programma vind je hier.

Plaats & tijd
ADE Green
Woensdag 14 oktober 2015
De Brakke Grond Amsterdam (Nes 45)

Over de schrijver