Eco is populair. Als je de sterren mag geloven.

Bron: benzpics63 (Flickr.com)

Het volgen van een vegetarisch dieet is niet Adele’s enige manier om haar leven groener te maken. Volgens de Britse krant ‘The Sun’ laat de zangeres een zonnepaneel plaatsen op het dak van haar nieuwe strandhuis in Brighton. “Adele laat veel verbouwen aan het huis, dus kan ze er voorlopig niet in. Maar zodra het af is, zal het één van de meest eco-vriendelijke huizen in dat gebied zijn,” vertelde een bron aan de krant.
Sexy milieuactivisten
Maar niet alleen Adele is bewust bezig met een beter milieu. Veel meer sterren zetten zich hier regelmatig voor in. Rodale.com zette 50 van de meest sexy bekende milieuactivisten op een rijtje. We noemen er zeven.
Jack Johnson
Zanger Jack Johnson neemt zijn albums op in een studio dat draait op zonne-energie en ze worden gedrukt op 100% gerecycled papier. Zijn crew reist in een bus die op biodiesel rijdt en tijdens een tour eten ze biologisch en duurzaam voedsel van lokale boeren.
Salma Hayek
Naast dat zij zich inspant om aandacht te vragen voor huiselijk geweld, zet actrice Salma Hayek zich ook in voor een beter milieu. Zo reisde ze af naar de Noordpool voor non-profit organisatie Global Green om het bewustzijn over het lot van inheemse mensen die lijden aan de meest ernstige gevolgen van klimaatverandering te vergroten.
Orlando Bloom
In 2006 richtte Pirates-acteur Orlando Bloom de non-profit organisatie Global Cool op. Zijn doel is om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen met 10 miljard ton in 2016, door middel van educatieve initiatieven die energie-efficiëntie en vermindering van het totale energiegebruik verminderen. Thuis geeft hij alvast het goede voorbeeld: zijn woning in Londen is bedekt met zonnepanelen.
Adam Levine
De Maroon 5-zanger is al jaren een gepassioneerd woordvoerder van het milieu. Hij ondersteunt Global Cool en andere eco-organisaties. Eén van zijn laatste eco-acties was het opnemen van een video, waarin hij een eenvoudigere, ecologische levensstijl promoot. Daarnaast is Maroon 5 één van de oprichters van de Green Music Group, dat op groene wijze toeren mogelijk maakt.
Kate Middleton
Deze kersverse Britse prinses trouwde in de groenste koninklijke familie in de wereld. Voor Kate geen probleem: ook zij omarmde een groenere levensstijl. Zo kozen zij en haar man William voor de bruiloft bloemen van een lokale eco-bloemist en was haar verlovingsring een erfstuk. Daarnaast vroeg het bruidspaar geen cadeaus, maar charitatieve giften voor milieu-organisaties.
Pippa Middleton
Ook Kate’s zus Pippa zet zich in voor een betere leefomgeving. Sinds kort werkt ze bij Cluff Geothermal, een bedrijf dat energie opwerkt uit schone energiebronnen. Haar rol is om bij de Britse regering te lobbyen voor nieuwe licenties.
Lea Michele
Glee-ster Lea Michele eet geen kaas of rood vlees. Zo houdt zij letterlijk tonnen broeikasgassen uit de atmosfeer. Naar verluidt heeft zij zelfs nog nooit rood vlees gegeten.
Bron: Rodale, Mother Nature Network
Lees ook
Apple meest vervuilende IT-bedrijf
Heel veel manieren om duurzaam geld te verdienen
Groen funshoppen in Utrecht

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020