Adidas vist een nieuwe schoen uit de oceaan

Adidas komt deze maand met een wel hele bijzondere nieuwe schoen: UltraBOOST Uncaged Parley. Wij vergeten de naam van deze schoen steeds, maar het verhaal er achter is zeker blijven hangen. Dit frisse model is namelijk gemaakt van plastic afval uit de oceaan. De schoen is ontstaan uit een samenwerking tussen het bekende merk en Parley for the Oceans.
Parley for the Oceans
De eerste bijeenkomst van Parley for the Oceans vond begin 2013 plaats in New York. Hier kwam een selecte groep mensen uit de creatieve industrie samen om te brainstormen over hoe we de oceanen kunnen beschermen. Van acteurs (Leonardo DiCaprio) tot wetenschappers (Sylvia Earle), van muzikanten (Pharrel Williams) tot astronauten (Leland Melvin) en nog veel meer inspirerende mensen.
Zij geloven dat de grootste kracht van de verandering in de handen van de consument ligt. Door hen actief te informeren, inspireren en te motiveren om duurzame keuzes te maken kunnen we de oceanen beschermen en de wereld mooier maken. Er zijn gelukkig al veel mensen die bewust producten kopen die de aarde geen schade toebrengen, maar het is natuurlijk helemaal mooi als er steeds meer groene keuzes mogelijk zijn. Parley for the Oceans gaat daarom allerlei gave samenwerkingen aan zodat er steeds meer (zee)groene opties komen.

Afbeelding: Adidas
Afbeelding: Adidas


Een schoen uit de oceaan
Adidas en Parley for the Oceans werken nu al een tijdje samen om de hoeveelheid plastic afval in de oceanen te verminderen. Zo kwamen ze vorig jaar met een eerste prototype van een schoen uit de zee. Deze maand zijn ze terug met een verkoopbaar model. Deze frisse schoen is gemaakt van maar liefst 95% oceaan plastic. De veters, hielkap en inlegzool werden gemaakt van materialen die door Parley zijn opgehaald tijdens kustoperaties in de Malediven. De buit: maar liefst 7.000 paar sneakers.
Voor degene die deze ronde naast het net vissen is er hoop. Het team van Adidas heeft namelijk als doel om voor het einde van 2017 maar liefst 1 miljoen van deze bijzondere schoenen te produceren. Deze zullen worden gemaakt van ongeveer 11 miljoen plastic flessen uit oceanen! Daarnaast blijven ze Parley volop steunen in hun missie om plastic afval te verminderen en tegelijkertijd nieuwe alternatieven te bieden.
Microplastics en Real Madrid
Naast de genoemde schoenen is Adidas ook druk bezig met het verduurzamen van andere producten. Zo zitten er sinds januari 2016 bijvoorbeeld geen microplastics meer in hun douchegels en verzorgingsproducten. Bovendien hebben ze een aantal milieuvriendelijke shirts gemaakt voor twee van de grootste voetbalclubs van de wereld: Bayern München en Real Madrid. De nieuwe thuis tenues zijn gemaakt van ge-upcycled plastic afval en bedrukt met milieuvriendelijk materiaal. Op iedere nekband staat de tekst: For the Oceans.
Wij worden erg blij van deze ontwikkeling. Toch zijn we wel nieuwsgierig hoe het eigenlijk zit met de microplastics in deze shirts en schoenen. Daar konden we namelijk niets over vinden. Maar aangezien alle genoemde producten van hetzelfde team afkomstig zijn, Adidas & Parley for the Oceans, gokken we dat het wel snor zit. En mocht je deze toch schoen kopen dan kan je die misschien voor de zekerheid ver van je wasmachine houden.
Wil jij meer weten over deze bijzondere schoen? Klik dan hier om naar de site te gaan of bekijk het filmpje hier onder.
https://www.youtube.com/watch?v=iisMyJdkyqg

Over de schrijver

1 gedachte over “Adidas vist een nieuwe schoen uit de oceaan”

  1. Pingback: Waar koop je duurzame sportkleding? -

Reacties zijn gesloten.