Advies van de slotenmaker in Spijkenisse: zorg voor goede sloten tijdens de donkere dagen

Foto: Momentcaptured1, Flickr, Cc By 2.0
Foto: Momentcaptured1, Flickr, Cc By 2.0
(Gesponsord partnerblog) Statistisch gezien worden er veel meer inbraken gepleegd tijdens de donkere dagen van het jaar dan op andere momenten van het jaar. De slotenmaker in Spijkenisse adviseert ons dan ook om vooral tijdens deze periode ervoor te zorgen dat je huis van goede sloten is voorzien. Met de donkere dagen van het jaar bedoelen we de dagen van de wintermaanden waarin de zon vroeg ondergaat en laat opkomt. Dit zijn de ideale omstandigheden voor inbrekers om hun slag te slaan.

Winterperiode ideaal voor inbrekers

De winterperiode is ideaal voor inbrekers. Niet alleen is het sneller donker en dus makkelijker voor inbrekers om ongezien een huis binnen te komen, maar het is ook makkelijker te zien of er iemand thuis en er is minder sociale controle op straat in de winter. Doordat het sneller donker wordt zetten we ook eerder de lichten in huis aan. Voor inbrekers is het daarom makkelijk te zien of er iemand thuis is of niet. Bovendien is het in de winter kouder en zijn er dus minder mensen op straat die een inbreker eventueel zouden kunnen betrappen.

Waarom sloten vervangen in deze periode?

Het is eigenlijk best logisch om in de periode dat er statistisch meer inbraken plaatsvinden om ervoor te zorgen dat de beveiliging van je huis goed op orde is. Natuurlijk moeten we ervoor zorgen dat ons huis goed beveiligd is het hele jaar door. Echter is het net voor de winterperiode een goede tijd om deze veiligheid eens te evalueren. Immers wil je zeker in deze tijd niet het slachtoffer worden van een woninginbraak. Een dergelijk misdrijf kan de feestdagen voor jou en je gezin namelijk ernstig verstoren.

Wat zijn goede sloten?

Goede sloten zijn sloten die je huis voldoende tegen inbraken beveiligen. Goede sloten vermijden inbraken zowel actief als preventief. Een inbreker ziet namelijk als eerste aan de soort sloten hoe goed een huis beveiligd is en zal op basis hiervan vaak beslissen of hij een ander doelwit gaat zoeken. Als een huis van goede sloten is voorzien zal dit dus ook preventief inbraken voorkomen. Om een slot als goed te classificeren moet deze tegen verschillende inbraakmethodes beschermen. Een populaire inbraakmethode waar veel sloten nog niet tegen beveiligd zijn is kerntrekken. Om je huis goed te beveiligen moet je daarom gebruik maken van sloten met kerntrekbeveiliging.

Een goede tip is om enkel van sloten gebruik te maken met een SKG-keurmerk. Deze stichting test alle sloten op inbraakveiligheid en voorziet de goedgekeurde sloten van een ster-notering. Drie sterren geeft aan dat de sloten optimaal tegen inbraken beveiligd zijn.

Over de schrijver