AH duurzaamste supermarkt af

Foto: Rankabrand

EkoPlaza heeft onlangs haar eerste verslag over duurzaamheid bekend gemaakt. Op basis van deze informatie bezet de biologische supermarktketen nu de eerste plaats in de Rank a Brand ranglijst van duurzame supermarkten. Het merk kreeg een A-label. Rank a Brand spreekt van een “mooie stap in de supermarkt sector”, nadat een maand geleden Albert Heijn nog de Rank a Brand Award ontving op basis van een B-score. Maar er is nu dus voor het eerst een supermarkt met een A-label.
Als toelichting op deze opmerkelijke ontwikkeling schrijft Rank a Brand op haar website: “We hadden al wel verwacht dat EkoPlaza behalve haar biologische assortiment nog veel meer aan duurzaamheid zou doen. Maar op de website was die informatie niet te vinden, en ook via het contactformulier lukte het ons niet deze te achterhalen. Als consument op zoek naar informatie hield het toen even op. Gelukkig heeft EkoPlaza direct de koe bij de horens gevat en staat nu alles nu helder op de nieuwe website; van groene stroom naar duurzame vis en het magazine op verantwoord papier. Zo kun je nóg beter kiezen waar je het beste je boodschappen kunt doen.”
Overigens staat Rank a Brand nog steeds achter de aanmoedigingsprijs voor Albert Heijn: “Albert Heijn heeft op veel punten aan de branche met heldere feiten en cijfers laten zien dat er grote stappen gezet kunnen worden in duurzaamheid. Denk aan verantwoorde soja, palmolie, koffie, thee, cacao; groene energie en het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, jaarlijks netjes gerapporteerd in een verslag voor verantwoord ondernemen.”
Lees ook:
Albert Heijn is duurzaamste supermarkt

Over de schrijver