AH legt kromme groentes in de (online) supermarkt

Kromme Groente. Foto: D Sharon Pruitt, Flickr
Kromme Groente. Foto: D Sharon Pruitt, Flickr

Vanaf woensdag 17 december kunnen klanten op de website van AH ‘buitenbeentjes’ bestellen: een pakket met groente en fruit die door hun afwijkende vorm of uiterlijk niet in de winkel terecht komen. Dat meldt Albert Heijn dinsdag. De supermarkt treedt hiermee in de voetsporen van de Franse Intermarché die sinds enige maanden groente en fruit dat er ‘anders’ uit ziet verkoopt. Daar liggen kromkommers en tweebenige wortels overigens gewoon in real life in de supermarkt.

Volgens Albert Heijn vinden “steeds meer klanten het uiterlijk van groente en fruit minder belangrijk. Het maakt hen niet uit dat een komkommer krom is, als ie maar lekker en vers is.” Mogelijk heeft AH lering getrokken bij een initiatief als Kromkommer dat veel succes en goodwill oogste met een soeplijn van “kromaten” en “tweebeenpenen”.

Overigens gaat het niet om groente en fruit dat anders in de vuilnisbak gegooid zou worden. Normaliter worden deze producten in soepen en sauzen verwerkt. De pakketten die consumenten bij AH kunnen bestellen zijn samengesteld uit groente en fruit van het seizoen, namelijk appels, kiwi’s, handsinaasappelen, paprika’s, komkommers en winterpenen.

Bron: Albert Heijn

Over de schrijver