Al Jazeera: inzet drones voor opsporing stropers is ook afkeurenswaardig

Drones
Foto: Still Uit Youtube Video

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) zet in Nepal zogeheten eco-drones in waarmee tijgers en neushoorns en stropers in de gaten worden gehouden. De proef met ecodrones wordt als succesvol beschouwd. Google heeft onlangs 5 miljoen dollar aan het WNF geschonken voor GPS-trackers en sensoren.
Volgens Eddie Walsh van Al Jazeera English is echter de inzet van drones om de natuur te beschermen net zo afkeurenswaardig als de inzet van drones voor oorlogs- of spionagedoeleinden.
Walsh, correspondent voor Afrika en Azië, vindt dat non-gouvernementele organisaties zich verre moeten houden van taken die eigenlijk door politie en justitie uitgevoerd moeten worden zoals surveillance en het opsporen van verdachten.
Walsh vraagt zich ook af hoe de drone-operaties van het WNF zich verhouden tot het nationale recht van de landen waar ze worden uitgevoerd en het internationale recht. Moeten landen zulke surveillance door een buitenlandse organisatie wel toestaan? De correspondent benadrukt dat hij vindt dat stropen bestreden moet worden en de neushoorns beschermd, maar drones zijn volgens hem niet het juiste instrument om dat te doen.
Bron: 360, het beste uit de internationale pers.
3602
Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
Voetbal is ook liefde(shormoon)
Lichttherapie in de bushalte
Italië is een land in coma

Over de schrijver

1 gedachte over “Al Jazeera: inzet drones voor opsporing stropers is ook afkeurenswaardig”

Reacties zijn gesloten.