Albert Heijn is nog niet van Wakker Dier af

Plofkip Wakkerdier AlbertheijnLike voor like de wereld veranderen. Wakker Dier weet hoe dat moet. Ze kregen het niet alleen voor elkaar dat het woord ‘plofkip’ door hun intensieve sociale mediacampagne ‘woord van het jaar’ werd, maar ook dat A-merken als Johma, Struik en Unilever overschakelen op plofkiploze producten.
Maar er zijn nog veel bedrijven die plofkippen in hun schappen hebben liggen, zoals je kunt zien op deze lijst. Dus gaat Wakker Dier door met zijn aanvallen op supermarkten die plofkip in de winkel hebben liggen. Het eerste bedrijf dat er aan moet geloven is Albert Heijn. Wakker Dier is de grootste actie uit haar bestaan gestart tegen de grootgrutter. De waarschuwing in de afbeelding bij deze post was te lezen in advertenties in 8 grote landelijke dagbladen en werd verder verspreid via een Facebook-campagne.
Als je nu kijkt op de Facebook-pagina van Albert Heijn, zie je dat Wakker Dier raak heeft geschoten. De gehele Facebook-pagina van AH staat vol met aansporingen van consumenten om te stoppen met de verkoop van plofkip. Op een post waarin Albert Heijn zijn fans kooktips geeft, reageert Ilse van Lier-Ohlenbusch bijvoorbeeld als volgt: “Eerst de plofkip uit de schappen, dan gaan we weer leuk recepten van jullie maken. Tot die tijd, geen AH voor mij!” Met dergelijke reacties staat de pagina vol.
Albert Heijn is wel zo slim dat ze de reacties laat staan, maar het bedrijf reageerde tot nu toe verder vrij slap. Dit is hun officiële commentaar aan de fans: “We hebben jullie reacties gelezen en nemen deze heel serieus. Albert Heijn voldoet aan de eisen van de regelgeving, tegelijkertijd werken we aan de verbetering van het leven van kippen. Om deze ambitie waar te maken werken we samen met de betrokkenen uit de gehele keten en onder andere de Dierenbescherming. Dat gaat helaas niet van de ene op de andere dag. We zullen jullie zo snel mogelijk informeren over concrete vervolgstappen die we zullen nemen op het gebied van de verduurzaming van kip.”
Dat klinkt nog niet zo daadkrachtig wanneer je bedenkt dat A-merken als Unox, Olvarit en Struik al wél concrete, afrekenbare stappen hebben aangekondigd. Het kan kennelijk wel, ook al is het niet makkelijk.
Hopelijk lukt het Wakker Dier om ‘plofkipvrij’ het woord van 2013 te maken, want een écht A-merk is plofkipvrij.
Lees ook:
De donkere kant van Kaptein Iglo: chickensticks krijgen Liegebeest 2012-prijs
5 plaatsen waar de plastic tas is verboden
De Goedzak: spullen die anderen kunnen gebruiken zet je aan de straat

Over de schrijver

4 gedachten over “Albert Heijn is nog niet van Wakker Dier af”

  1. Ik ben zo trots op Wakker dier. Ik sta zelf ook al jaren op de bres> Ik heb op een contact form van A.H. geschbreven dat ik al 50 jaar klant ben en nu echt boos ben. Ze moesten zich schamen en ik schreef, U neemt een plofkip van A.H. vol van dierenleed en hormonen. Doe daar een susje van champion over, die geoogst zijn door slaven arbeid, Ook dat verkopen ze dus. Slechtr voor mens en dier. Ik heb wel antwoord gekregen, aam ze draaien er omheen. . Ik blijf jWakker dier Steunen. Bravo!!! Ria Tap

  2. Van mij zijn ze allang af. Nee, nog niet helemaal, ik haal daar nog biologische bietsuiker. Ik ben om bekende redenen niet zo gek op rietsuiker uit Verweggistan. Het zijn dus de klanten die het assortiment van AH bepalen. En dat zijn doorgaans niet de slimsten.

Reacties zijn gesloten.