Onderzoek: James Bond verkeert in permanente staat van dronkenschap

Medische wetenschappers hebben het alcoholgebruik van James Bond eens onder de loep genomen. Het resultaat is schokkend: de beste spion ter wereld, vrouwenversierder, meesteroverlever van tientallen dodelijke gevaren, verkeert in een permanente staat van dronkenschap.
Uit een analyse van alle James Bond boeken blijkt namelijk dat de beste man gemiddeld 92 glazen alcohol per week drinkt, of 13 glazen per dag. Het is in dit licht een nog groter wonder dat Bond zijn gevaarlijke carrière tot nu toe overleefd heeft. Laat staan dat hij zoveel vrouwen het bed in heeft gekregen. Volgens de onderzoekers is de kans namelijk groot dat Bond vanwege zijn alcoholconsumptie aan impotentie lijdt.
En er zijn meer negatieve gevolgen: de meesterspion heeft een sterk verhoogde kans op tumoren, depressie, hoge bloeddruk en levercirrose. De doktoren verwachten daarom dat James Bond niet oud zal worden. Veel ouder dan 56 jaar zal hij waarschijnlijk niet worden.
De onderzoekers hebben ook een verklaring waarom hij zijn drankjes altijd geschud en niet geroerd wil hebben (“shaken, not stirred”): hij kan zelf waarschijnlijk niet goed roeren vanwege trillende handen als gevolg van chronisch alcoholgebruik.
De studie is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift BMJ. Dit prestigieuze blad publiceert vaker artikelen met een wat luchtigere toon. Bij het artikel is ook een mooie infographic die de gegevens mooi op een rijtje zet. Met humor geeft BMJ zo een reminder voor deze met alcohol doordrenkte feestdagen dat teveel drank voor niemand goed is.
Bron: BMJ
Alcoholgebruik Van James Bond
Lees ook
Hoe gezond is alcohol?
5 tips om een “vrije uitloop-mens” te worden zonder stress
Vijf alternatieven voor bier die verrassend gezond zijn

Over de schrijver