Aliens vernietigen mensheid vanwege klimaatverandering

5356321600 3037A48F7C
Als Aliens Een Beetje Groen Zijn, Is De Mensheid De Klos. Foto: Renel Timothy, Flickr

Wetenschappers van NASA en de Amerikaanse Pennsylvania State University hebben nog een goede reden bedacht om CO2 uitstoot te beperken: aliens zouden de mensheid wel eens kunnen uitroeien omdat we zo slecht met onze aarde omgaan.

In een serieus artikel bespreken Shawn Domagal-Goldman, astrobioloog van NASA, en enkele collega’s verschillende mogelijke scenario’s voor een eerste contact met aliens. Naast een aantal gunstige en neutrale scenario’s houden de auteurs er ook rekening mee dat aliens slechte bedoelingen hebben. Ze zouden ons kunnen opeten, tot slaaf maken, of preventief uitroeien.

Zo’n preventieve aanval zou mogelijk niet lang meer op zich laten wachten: “De mensheid zou juist nu een periode kunnen betreden waarin door de snelle uitbreiding van onze beschaving we door een buitenaardse intelligentie ontdekt worden. Onze groei verandert de samenstelling van de Aardse atmosfeer, door broeikasgassen.”

Zeker “groene” aliens zouden onze slechte staat van dienst wat betreft het milieu een goede reden kunnen vinden om ons uit te roeien. Genoeg reden, aldus de auteurs om “onze groei te beperken en onze impact op de ecosystemen van de aarde te verminderen.”

Bron: The Guardian, Daily Mail, Cornell University Library

Lees ook

3 gezonde gewoontes die meer kwaad dan goed doen

Test jouw “Dromen voor de Wereld van Morgen”-kennis

Zonneboot van 10 miljoen vaart wereld rond

Over de schrijver

16 gedachten over “Aliens vernietigen mensheid vanwege klimaatverandering”

Reacties zijn gesloten.